Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заля с нова серия обвинения

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заля с нова серия обвинения
Коментари Харесай

Добрев: Йончева е свързана с източването на КТБ

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заля с нова серия обвинявания Елена Йончева. По думите му той разполага с данни, че тя е обвързвана с офшорни компании и кухи компании, взели участие в източването на КТБ.

Пред бТВ той уточни данни от комерсиалния указател, съгласно които депутатката от Българска социалистическа партия има своя компания, която е в съдружничество с офшорна компания.

Според информацията му, според решението за основаване на сдружението, капиталът е 10 000 лева – разграничен в 100 дяла по 100 лева Съдружникът „ Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хиляди лева, а офшорката внася 315 хиляди лева за едни и същи дялове. Задължава се и да даде други 250 хиляди евро, изясни Добрев и сподели уверение от КТБ, показващо, че парите са преведени.

Според различен документ, който той цитира, упълномощеното лице е Зорница Пламенова Блъскова, която е съучастник в „ Инвестмънт проджектс” АД и тази компания попада във всички отчети за източване на КТБ - дължи близо 70 млн. лева на банкрутиралата банка, уточни още депутатът.

„ За сдружението се установи, че е куха компания, в която са били насочвани заеми от КТБ. Канал за финансиране, който не рапортува оперативни доходи, а дълготраен дълг”, цитира Добрев отчет, който по думите му е на инспекторите на КТБ.

Последният въпрос, който той насочи към Йончева беше дали за интервала 2004-2009 година, когато министър председател е Сергей Станишев, тя е получила 696 172 лева, като по-голямата сума е от компании с държавно присъединяване – „ Лукойл”, „ Еон” и други

По мотив своите вземания и офшорни участия Добрев уточни, че е взел 250 хиляди евро през 2006-а година и тези пари имат задължението да бъдат върнати, а в случай че не бъдат се заплаща налог облага. Той посочи, че от 2009-а година не е шеф към този момент на компанията и не знае изплатено ли е вземането, само че добави, че в случай че не са върнати се дължи налог върху лихвата. „ Теглени са от финансова институция, лицензирана от БНБ”, добави той. По думите му няма циничен кръг.

Вотът на съмнение на левицата Добрев дефинира като „ фарс”. „ Започнаха добре, само че като стана дума за конкретика, причините им издишаха. Драгомир Стойнев сподели, че 82 на 100 считат, че България е бедна и корумпирана, само че в това време този % е бил 96 преди 10 години, само че на тях не им отърва да го кажат”, уточни той.

Липсата на премиера Бойко Борисов при разискванията през вчерашния ден той изясни с диалози и задължения с европредседателството и добави, че „ няма по какъв начин той да загуби през целия ден да виси в Народното събрание”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР