Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде сигнал срещу колежката

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде сигнал срещу колежката
Коментари Харесай

И Делян Добрев ще дава Елена Йончева на прокурор

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде сигнал против колежката си от Българска социалистическа партия Елена Йончева " там където би трябвало ". На конференция в партийната централа продължи задочният спор сред него и Йончева. Няколко дни откакто Българска социалистическа партия изпрати сигнал в прокуратурата за публични поръчки за 50 млн. лв., извоювани от близки до " зетя " на депутата от ГЕРБ Делян Добрев - Даниел Гаргов компании, на " Позитано " 20 бе показана скица за обвързаности сред компании на Гаргов, на бащата на депутата - Александър Добрев, и офшорни компании.

От ГЕРБ дадоха отговор с " разкритието ", че по време на акцията за парламентарните избори кандидат-депутатът Елена Йончева е употребила служебна кола на служебния регионален шеф на Хасково с цел да закара фотографа и до границата. " Според мен това да използваш по време на предизборна акция като претендент за депутат длъжностен автомобил и водач на регионалния шеф за персонални цели, свързани с предизборната ти акция, е закононарушение ", сподели Добрев.

Според Добрев от Българска социалистическа партия целят да го отстранят от политиката, което се схваща от това, че сега, в който от Българска социалистическа партия са внесли тъжба в Конституционния съд против неприемането на оставката на Добрев като народен представител, офанзивите против него са спрели. В момента, в който в общественото пространство е станало ясно, че си е отдръпнал оставката, офанзивите са почнали отново с още по-голяма мощ. " За мен казусът е в индивида, а не в каквото и да е друго ", добави Добрев.

Добрев сподели, че въпросната линия за пелети, за която Българска социалистическа партия дадоха конференция, е заложена във връзка със заема. " Въпреки лъжите на госпожа Йончева, за тази инвестиция не е употребен нито един лев европейски средства ", сподели Добрев. Той добави, че по негово гледище татко му не е кандидатствал за финансиране от Европейски Съюз. " Сигурно в този регион единствената линия за пелети, която не е употребила пари от Програмата за развиване на селските региони, а е издигната напълно с заеми, е тази на моя татко ", сподели Добрев. Той добави, че " Екотрадекс " с която от Българска социалистическа партия го свързват " има два санирани блока в община Хасково с кмет от ГЕРБ допреди 6 месец и 3 в община Свиленград с кмет от Българска социалистическа партия ". Добрев подсети, че първият огромен контракт на същата компания е с община Смолян през 2006 година, чийто тогавашен кмет е Дора Янкова, която е народен представител от Българска социалистическа партия. " Само този контракт е за сумата от близо 10 млн. лева Втори контракт отново в Смолян през 2009 година е на стойност 6,3 млн. лева Ако госпожа Йончева искаше да ни каже истината, щеше да ни каже, че същата тази група от компании в Хасково са изгубили повече поръчки, в сравнение с са спечелили. Загубили са най-голямата поръчка за 20 млн. лева за сметосъбиране и сметоизвозване ", добави Добрев. Той даде обещание пред медиите, че в никакъв случай няма да се занимава с роднините на Елена Йончева, както тя прави с неговите.

Бившият народен представител Антон Тодоров обаче не се тормози да се занимава с роднините на Йончева и в обичайния си загадъчен жанр попита дали нейният татко е бил резидент на Първо основно ръководство на Държавна сигурност в централата на НАТО, дали съветският дядо на Йончева Гавриил Точкин е бил чиновник в Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) и продължи в този дух с други родственици. Тодоров загатна въпросително, че Йончева е служителка на Военното разузнаване и непознато разузнаване. " Защо 2 седмици след назначението на Елена Йончева в администрацията на президента, след пътуването на президента на 30 януари до Брюксел, той един петък към 16.00 часа е уволнил Елена Йончева без никакво пояснение? Генерал Деси няма пръст в тая работа, друга е повода. Свързана ли е с неприемане на нейното наличие там, заради достъп до сензитивна информация и невъзможността да си подсигурява, че тя няма да изтече в дадена посока? ", " попита " още Тодоров. На въпрос на " Дневник " дали е закононарушение разкриването на конфиденциален помощник Тодоров отговори, че разкрил един, който в този момент живее в Белград (Цветан Василев б.а.), който го съдил, само че след това бил оневинен.

За край Тодоров честити рожденият ден на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и даде обещание, че след два дни ще разгласяват нова порция документи за сагата " Техноимпекс " - " по какъв начин за една година са източени 100 000 $ посредством фиктивни контракти с либийски и марокански юристи ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР