Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставка като народен представител

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставка като народен представител
Коментари Харесай

Делян Добрев пак подаде оставка като депутат

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставка като депутат в 44-тото Народно заседание, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Той е взел това решение след диалог с премиера Борисов.

"С следващата подправена вест чашата на търпението ми преля - не желая повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени ", разяснява Добрев.

Той аргументира персоналния си акт и като знак на взаимност със своите сътрудници, които съблюдаваха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си единствено поради подозрения.

Припомняме, че през 2017 година Добрев подаде оставка от всички заемани от него постове след разразил се скандал, придобил известност с името „ кумгейт “, за който бе упрекнат от депутатката Елена Йончева, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково. Тогава депутатите гласоподаваха непринудено подадена оставка. Политическите съперници на Добрев от парламентарната група на Българска социалистическа партия обаче сезираха Конституционния съд за подадената оставка, отхвърлена посредством гласоподаване, а преди произнасянето на конституционния съд Делян Добрев отдръпна оставката си. Конституционния съд след това се произнесе, че конституцията на Република България е нарушена и Народното събрание няма право да отхвърля непринудено подадена оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР