Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отхвърли всички обвинения на БСП

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отхвърли всички обвинения на БСП
Коментари Харесай

Делян Добрев: Елена Йончева има фиксация върху мен, претопля се манджа сто пъти

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отхвърли всички обвинявания на Българска социалистическа партия за злоупотреби с пари и власт. По-рано социалистите припомниха, че чакат инспекция на прокуратурата за публични поръчки за 50 милиона лв. на компании, близки до Добрев.
 
„ Елена Йончева несъмнено има фиксация върху мен, претопля се една гозба 100 пъти, хвърлят се погрешни изказвания “. Това разяснява на конференция Делян Добрев от ГЕРБ във връзка изказванията на Елена Йончева за компании, близки до Добрев, източвали обществени средства.

 
„ Няма да съумеят да ме дискредитират, няма да съумеят да ме уплашат, ще продължа да работя за бранша, за който давам отговор “, означи Добрев. „ Атаката е поради нарушени ползи в енергетиката, става въпрос за доста пари “, добави той.
 
По отношение на заема, който компанията на татко му е взел за построяването на цех за пелети, Добрев посочи, че заемът е взет от финансова институция, която е лицензирана от Българска народна банка. Лихвата е 8 %. Всичко, което е издигнато, е заложено по отношение на този заем. За тази инвестиция не е употребен нито един лев европейски средства, сподели депутатът. По мое гледище не разреших на моя татко да кандидатства по програмата за развиване на селските региони, посочи Добрев.
 
По отношение на компанията, с която Българска социалистическа партия свързва Добрев за санирането, депутатът изясни, че тя е спечелила 10 от 11 публични поръчки 4 месеца откакто ГЕРБ са отдръпнали поддръжката си за кмета на Хасково. Нито съм обвързвано лице, нито съм възложител, уточни той. По думите му тази компания е печелила публични поръчки в Смолян по времето, когато кмет е била Дора Янкова от Българска социалистическа партия.
 
Делян Добрев уточни въпросите си към Елена Йончева и я попита дали е чиновник , помощник и има ли взаимоотношение с български и непознати служби, както и дали офанзивата против него е обвързвана с ползите на тези служби в бранш енергетика. Добрев попита дали Йончева познава Цветан Василев и дали е била в маза в с. Коларово, община Харманли. По време на предизборната акция за парламент употребила ли е Йончева служебния автомобил на регионалната администрация, с цел да транспорти нейния фотограф до границата, попита още Добрев.
Добрев съобщи, че отдръпването на оставката му като народен представител няма връзка с формираното по случая дело в Конституционния съд . Той добави, че каквото и да е решението на съда, то няма да има ретроактивно деяние.
 
Антон Тодоров от ГЕРБ попита дали Елена Йончева е била на посещаване в Кувейт, спестявала ли е средства, употребявайки страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР