Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е прехвърлил фирмите си на

...
Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е прехвърлил фирмите си на
Коментари Харесай

БСП взе на прицел още един депутат от ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е трансферирал компаниите си на малоимотно лице. Това оповестиха от Българска социалистическа партия часове, откакто Димитър Гамишев от ръководещата партия се отдръпна от Народното събрание поради изнесена информация, че обвързвана с него компания се проверява за Данък добавена стойност машинация.

„ Колегата Борис Кърчев е продал своите компании на едно малоимотно лице от старозагорско село - Динко Динев и с това е решил своите проблеми ", съобщи Георги Търновалийски от Българска социалистическа партия.

Малко по-късно Кърчев отговори: " Това е извънредно зле скърпен сюжет от Българска социалистическа партия. Това е офанзива персонално към мен, към работата ми като народен представител ". По думите му компаниите са били продадени две години преди да стане народен представител, като те не са имали отговорности към Национална агенция за приходите, а по-късно са се натрупали борчове към други компании.

„ Всичко това се тиражираше и по време на предизборната акция. Българска социалистическа партия и локалната телевизия " ПресТВ " го излагаха като обстоятелства. Телевизията е благосъстоятелност на един водачите на Българска социалистическа партия в Казанлък - Васил Самарски ", уточни Борис Кърчев.

ой акцентира, че не познава лицето, на което се твърди, че са били продадени компаниите.

По думите на Търновалийски големите суми несъбрано Данък добавена стойност са главният проблем на страната, само че ГЕРБ прибягват до операции, с цел да скрият присъединяване си в противозаконните схеми. Именно по тази причина и ръководещите сезирали основния прокурор за нарушавания в ръководената от левицата община Сопот.

„ Община Сопот беше в доста тежко финансово положение с блокирани активи, банкови сметки. Състоянието е доста по-добро с помощта на ръководството, което има. Това е видно от отговора на министъра на финансите, който даде предходната седмица за положението на община Сопот ", сподели още „ аленият " народен представител.

Според него „ един Инициативен комитет е дал информация на един някогашен народен представител от ГЕРБ, който доста ловко се употребява, с цел да се манипулира публичното мнение ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР