Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направи дебелашка шега в

...
Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направи дебелашка шега в
Коментари Харесай

Владислав Горанов за Антон Тодоров: Понякога е доста оригинален

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направи дебелашка смешка в диалога с телевизионния водещ Виктор Николаев. Това разяснява финансовият министър Владислав Горанов по

„ Беше малко отвън подтекста на диалога и се получи недоумение на това, което е желал да каже Тодоров. Той има доста колоритен език и го употребява във всевъзможни обстановки. Не може да му се отхвърли, че от време на време е много автентичен, само че в тази ситуация не уцели нито мястото, нито метода, по който да се пошегува с Виктор Николаев ”, означи Горанов.

„ Ако гледаме безусловно думите, опасност имаше, само че в случай че ги гледаме в подтекста и смисъла, който е желал да вложи Антон Тодоров, не го разбирам по този начин. Той е един извънредно ерудиран мъж и не би си разрешил в ефир да изкаже такава опасност. Подобни закани не се вършат в ефир ”, означи министърът.

По думите му по този начин или другояче позицията на Антон Тодоров е неприемлива. „ Не може да желаете от мен да го пазя ”, акцентира Горанов.

Министърът акцентира, че той, както и ГЕРБ, се разграничават от държанието му в ефира.

Антон Тодоров остава като депутат от гражданската квота на ГЕРБ, безапелационен беше Горанов. „ В българския парламент има хора с обвинявания, които стоят, ние приказваме дали острият език и неуместните смешки на Тодоров би трябвало да го извадят от политиката. Дайте да се държим съществено ”, прикани Горанов.

„Не съм нито честен стожер в партията, нито в държавното управление ”, означи Горанов, който сподели, че е бил изумен от нагнетяването на напрежението по тематиката.

Разговорът на Николаев с вицепремиера Валери Симеонов пък му се е сторил още по-безобиден от този с Антон Тодоров. Впоследствие реакцията на Симеонов е по-острата, сподели Горанов. „ Той евентуално има своите причини, само че няма навика да се регистрира пред мен ”, уточни министърът.

55 милиона лв. повече разноски за личен състав в системата на Министерство на вътрешните работи ще има в бюджета за следващата година, сподели още Владислав Горанов. Почти всички браншове, които се финансират от бюджета, ще получат нарастване, сподели министърът.

По последни данни на националната статистика сме с напредък четвърти в Европа – 3,9%. Това се усеща и по парите, които харчим, и по растежа на приходите, който в последните месеци е съвсем двуцифрен, акцентира той.

Според него повече го усещат по-активните и по-добре работещите, а обществено слабите и хората, които са пасивни на пазара на труда, няма по какъв начин да го усетят, защото то би трябвало да мине през преразпределителната роля на страната.

Финансовият министър увери, че бюджетът за следващата година ще е подготвен в период – до 30 октомври.

„ Ще има и за самун, и за пътища, и за зрелища ”, заключи той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР