Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров намекна, че президентът Румен Радев

...
Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров намекна, че президентът Румен Радев
Коментари Харесай

ГЕРБ нападна президента - взел 5 млн. да лобира за шведски изтребители

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров загатна, че президентът Румен Радев е бил стимулиран финансово, с цел да лобира за пазаруването на шведските изтребители " Грипен ".

По време на дебатите в Народното събрание по отчета на комисията, която трябваше да стигне до умозаключение по какъв начин се е стигнало до класирането на шведите преди всичко, неуспелият претендент за комисията по досиетата съобщи иронично, че мотивацията била потупване по рамото.

„ Знаете ли по какъв начин е стимулиран - с потупване по рамото. Не е взел 5 млн., да не си помислите. Мотивиран е с потупване по рамото “, сподели Тодоров.

По думите му като пълководец на Военновъздушни сили Радев е написал " опорни точки ", които са в изгода на компанията „ СААБ “.

„ На 19 май тази година президентът споделя, че в никакъв случай не е изготвял мнение за „ Грипен “. Мачът свърши. Разбрахме, че ген. Радев не е другар на истината, няма да диспутирам с някой, в случай че каже, че е върл измамник “, разяснява Антон Тодоров. „ Ген. Радев си разреши да назовава комисията лобисти. Току-що доказахме, че има някой различен, който е лобист, само че не сме ние “, посочи депутатът. Според него президентът несъмнено е бил стимулиран от „ Грипен “. 

В същото време Тодоров съобщи, че ДАНС ревизира президентството за теч на секретна информация. Проверката била във връзка на сигнал от ГЕРБ за това, че в президентството е получена секретна грама от посланика ни във Вашингтон, в който той оповестява за негова среща с производители на изтребителите F-16. Грамата била адресирана до началника на кабинета на президента Иво Христов, който пък нямал допуск до класифицирана информация .

Изказването на Тодоров предизвика депутати от левицата да изискат сезиране на основния прокурор за това от кое място Антон Тодоров разполага с такава информация. " Откъде я има и кой му е разшифровал секретна шифрограма ", попита депутатът от от Българска социалистическа партия Филип Попов. 

В същото време Тодоров атакува и първата дама Десислава Радева, без да посочва името ѝ. " Виждаме, че военачалник Радев има афинитет да си назначава любовниците на втори контракт... ", сподели той. 

Едва откакто нападките завършиха, ръководителят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов се извини от името на сътрудниците си. „ Действително би трябвало да бъдем доста деликатни, когато се изричаме за президентската институция. Дали ни харесва или не, считам, че всеки призна изборния резултат, когато завършиха изборите. Всеки знае, че президентът Румен Радев е с 5-годишен мандат “, сподели още той. Цветанов изясни също, че не било правилно да се атакува първата дама.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР