Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков обвини представители на местната власт

...
Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков обвини представители на местната власт
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ обвини БСП, че стоят зад протестите на собствениците на прасета

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков упрекна представители на локалната власт от Българска социалистическа партия, че стоят зад организирането на митинги на стопани на свине. По думите му, по места хората били съветвани да не колят животните си. Коментара депутатът направи във Варна по отношение на обвиняванията на социалистите, че ограниченията на страната против Африканската чума по свинете не са съответни.

Според депутата от ГЕРБ Александър Ненков, в миг, когато всички политически сили би трябвало да се обединят в битката с епидемията вместо да натрупат дивиденти преди локалните избори, Българска социалистическа партия на процедура саботират напъните на страната.
Александър Ненков: Лошото е, че те дори не се и крият. Аз мисля, че на всички стана ясно от медийни изявления, че тъкмо кметове, общински съветници от Българска социалистическа партия инспирират едни такива митинги. А по член 10 от Закона за ветеринарномедицинска активност те са длъжни да извършват предписанията на БАБХ. Но това, което се прави, е безусловно безконтролно.
Според ръководителя на Парламентарната комисия по земеделие Мария Белова към този момент е взето решение да бъдат отпуснати по 300 лв. за стерилизация на дворовете на тези, които непринудено са заклали животните си.
Мария Белова: Благодаря на тези хора, които осъзнаха, че това е в действителност превантивната мярка за прекъсването на разпространяването на чумата, тъй че в действителност да спасим свиневъдния бранш.
Освен това притежателите на регистрирани стопанства ще получат и други компенсации, напомни Белова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР