Шоуто на Joanna Cherry в Edinburgh Festival Fringe ще продължи с допълнителни проверки за опасения за безопасността

...
Депутатът от Edinburgh West трябва да говори на The Stand
Коментари Харесай

Депутатът от Edinburgh West трябва да говори на The Stand в четвъртък на събитие, което първоначално беше отменено, след като някои членове на персонала отказаха да го работи, позовавайки се на опозицията на нейните „критични за пола“ възгледи.

Г-жа Чери беше остър критик на законопроекта за реформа на признаването на пола (Шотландия), който има за цел да опрости процеса на хората да променят пола си очите на закона - който мина през шотландския парламент в края на миналата година.

Законопроектът, който ще накара шотландското и британското правителство да се борят в съда, е спорен въпрос с критици, които твърдят, че подкопава правата на жените и пространствата за един пол.

След критики относно отмяната на нейното шоу, The Stand по-късно се извини на г-жа Чери и извърши обратен завой, като каза, че първоначалното му решение е „несправедливо и представлява незаконна дискриминация“ срещу депутата от SNP.

Г-жа Чери заплаши мястото със съдебни действия, твърдейки, че е била премахната от таксуването в резултат на това, че „е лесбийка с възгледи, критични към пола“.

Лидерът на ШНП Уестминстър Стивън Флин е изправен пред парламентарно разследване заради трибуна с лейбъристи

В неделя, след като засилените мерки за сигурност бяха съобщени в The Herald, г-жа Чери написа в Туитър: „Today's Herald разкрива цената на свободата на словото в съвременна Шотландия.

„Позорно е всеки оратор да бъде изправен пред заплахи за личната си безопасност поради своята сексуалност и феминистки убеждения. Отговорните трябва да наведат глави от срам.“

В изявление на The Stand се казва: „След външна оценка на риска и в консултация с полицията на Шотландия, The Stand ще използва допълнителни мерки, за да гарантира безопасността на всички замесени с организирането на шоуто и членовете на публиката.

Прочетете повече:
Лидерът на SNP Westminster Стивън Флин е изправен пред парламентарно разследване заради каскадата на лейбъристите
Междинни избори в Ръдърглен: шанс за лейбъристите да възстановява своите шотландски пълномощия

„За съжаление, за да позволим допълнителни претърсвания на чантите на входа на театъра, трябваше да затворим нашия бар за едночасовото времетраене на събитието, което започва в 12 обяд в четвъртък.

„Извиняваме се за неудобството, причинено на клиентите, но е ясно, че не можем да направим компромис с безопасността за това или което и да е друго шоу.“

Реформата за разпознаване на пола (Шотландия) ) Законопроектът беше приет от MSP точно преди Коледа.

След това се превърна в конституционен спор през януари, когато правителството на Обединеното кралство предприе безпрецедентната стъпка да използва раздел 35 от Закона за Шотландия, за да блокира законопроекта от получаване на кралско одобрение и става закон.

След това шотландското правителство подаде петиция за съдебно преразглеждане на ветото на Уестминстър върху законопроекта, поставяйки началото на продължителна съдебна битка.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР