Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че трябва да се

...
Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че трябва да се
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Този парламент е изчерпан

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев съобщи, че би трябвало да се форсира демонтажът на сегашния управнически формат , тъй като ръководещите не извършват промени. Този вид ръководство ще докара до предварителни избори.

В ефира на утринния блок на Нова телевизия Цонев уточни, че актуалният парламент е с привършен запас . Според него в границите на този парламент надали би могло да се сътвори различен вид болшинство и различен вид ръководство.

Въпреки настояването за предварителни парламентарни избори, Цонев добави, че би подкрепил законопроекта на ГЕРБ за данъчната промяна в страната .

" Това са принадлежности от нашата управническа стратегия и ние компромис с нея няма да създадем ", даде да се разбере той и добави, че тя е обновена и разширена.

Цонев посочи, че няма игри с кворума, тъй като той е парламентарен политически инструмент , с който се цели да се реализиран избрани политически цели.

Той поддържа настояването на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов . Според Цонев той е един нахален и безсрамен вицепремиер , който е позор за България.

Цонев е на мнение, че Симеонов може да бъде отхвърлен по точка осма от съдружното съглашение сред ръководещите и " Обединени патриоти ".

" Той е задоволително безсрамен, с цел да разбере, че би трябвало да си подаде оставката ", стана ясно още от думите му. Той съобщи, че желаят оставката на всички министри, които са от " Обединени патриоти ".

Управление от същия вид, каквото има сега, няма да докара страната до средата, счита Цонев. Той добави, че който завоюва предварителните парламентарни избори, каквито ще има, би трябвало да посочи главните цели за излизането от международната икономическа рецесия, накъде да върви страната в идващите 10 години, демографската рецесия.

Цонев е на мнение, че Бюджет 2019 година е избирателен, който не е съгласуван с икономическите действителности. Бюджетът усилва разноските и не дава отговор на икономическия цикъл на страната. Той е насочен към задачата на ръководещите да завоюват идващите избори.

Относно желаните промени в Кодекса за застраховането, импортирани от ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова, Цонев е на мнение, че има проблем в застраховането и той върви по линия на зелената карта за компенсации и тълкувателното решение на Върховния касационен съд (ВКС). Според Цонев главната неточност е, че законопроектът е бил импортиран от Менда Стоянова, а не от Комисията по финансов контрол (КФН).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР