Депутатът от ДПС Йордан Цонев официално поиска от председателя на

...
Депутатът от ДПС Йордан Цонев официално поиска от председателя на
Коментари Харесай

ДПС и Обединени патриоти се скараха за Ньойския договор, стигна се до наказания

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев публично изиска от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да прослуша аудиозаписа, когато ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ прочете декларация от името на партията си - против " прояви на реваншизъм " и присъединяване на " публични лица " от обединението " Обединени патриоти " в подготвката на мероприятието, по-точно на Вътрешна македонска революционна организация.
Според Цонев, по време на четенето е имало обидни подвиквания по адрес на Карадайъ - по тази причина той желае от Караянчева да прослуша записа и да наложи санкции на съответните народни представители. Цонев не пожела да конкретизира в изявлението какви тъкмо са обидните думи, само че в последна сметка засяга Юлиан Ангелов като техен създател.
Отговорът на " Обединени патриоти " пристигна тъкмо от Юлиан Ангелов, народен представител от квотата на Вътрешна македонска революционна организация. Той жигосах Движение за права и свободи като антибългарска партия, тъй като приказва отрицателно за шествия срещу Ньойския контракт.
Ангелов попита и къде е било Главното мюфтийство, когато българската черква е взела участие в спасяването на българските евреи. Той упрекна Движение за права и свободи, че " предците им " чакали Третия райх да победи - по тази причина
Лъжете и манипулирате, единствено и единствено да влезете във властта. Вредни сте за българската страна, развълнувано съобщи депутатът от Вътрешна македонска революционна организация. Наближава Коледа - по Коледа в Движение за права и свободи се случват чудеса, иронично сподели националният представител, визирайки случилото се преди две години, когато Лютви Местан беше свален от председателския пост персонално от Ахмед Доган. Ангелов употребява и думата " еничарин " в изявлението си, поради което получи наказване " предизвестие ".
Акцентът от декларацията на Карадайъ
" На 26 ноември 2017 година с поредност от факелни шествия, проведени от Вътрешна македонска революционна организация и други националистически организации, се обявява напиращият реваншизъм този път в границите на исторически реминисценции, опити на потребление на исторически обстоятелства като контракти, чието деяние е от дълго време суспендирано от следващи контракти ", сподели Карадайъ. По думите му това съставлява рисков опит за прекрояване на национални граници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР