Депутатът от ДПС и председател на социалната комисия в парламента

...
Депутатът от ДПС и председател на социалната комисия в парламента
Коментари Харесай

COVID-19 достигна и властта, депутат от ДПС е с положителна проба

Депутатът от Движение за права и свободи и ръководител на обществената комисия в Народното събрание доктор Хасан Адемов е дал позитивна проба за ковид. Това заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на ексклузивен брифинг, като посочи, че оповестява името му с неговото персонално единодушие.
По рекомендация на Националния действен щаб ще се направи тест на всички депутати преди изключителното пленарно съвещание, което би трябвало да се организира на 2 април с оглед актуализацията на бюджета, сподели още Караянчева.
„ Има направена организация, уведомила съм ръководителите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения ще се вършат проби на другите народни представители “, уточни още тя.
По думите ѝ две лечебни заведения ще тестват всички народни представители.
В четвъртък и контактните на доктор Адемов от администрацията на Народно събрание. Днес Караянчева събира управленията на парламентарните групи, с цел да решат по какъв начин да работят в тази обстановка. Тя се утежнява в допълнение от обстоятелството, че Народното събрание би трябвало да гласоподава актуализацията на бюджета и вземането на нов заем, а в това време депутатите би трябвало да излязат в карантина поради това, че един от тях е инфектиран.
„ Още в петъка, когато поех уговорката и предложих Народно събрание да не работи тъкмо това имах поради. Защото още тогава споделих, че без значение че сме депутати, вирусът не сортира нито по политическа, нито по етническа принадлежност. Някои ме упрекнаха, че Народното събрание няма да работи, тъй като ще се открива едноличен режим, тирания, и че стъпквам парламентаризма “, аргументира се Караянчева поради решението си да разпусне Народно събрание и да работи единствено изключително.
Председателят на Народното събрание пожела на Адемов бързо възобновяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР