Депутатът от ДПС и член на комисията за културата и

...
Депутатът от ДПС и член на комисията за културата и
Коментари Харесай

Депутатът от ДПС Велислава Кръстева: Не намесвайте името ми в конфликта в БНР

Депутатът от Движение за права и свободи и член на комисията за културата и медиите Велислава Кръстева в сряда вечер не отговори непосредствено на въпроса на " Дневник " дали познава генералният шеф на БНР Светослав Костов и по кое време за последно е разговаряла с него. Тя сподели, че е неприемливо да бъде намесвано името й в спора в БНР.

Повод за въпросите бяха мнения, които свързаха името й с оказвания напън в държавното радио, довел до опита за събаряне на Силвия Великова от ефир и промяната на ресора й и невижданото лъчение на стратегия " Хоризонт " за 5 часа. Според непотвърдена информация Кръстева е давала указания на управлението на БНР и е имала искания към наличието.

Пред " Дневник "

депутатът съобщи, че не желае да влиза в пояснителен режим

тъй като съзнателно замесвали името й и тя обмисляла да се отбрани по правосъден път.

Кръстева сподели, че споменаването на името й тръгвало от статус на Илиан Василев (бивш дипломат на България в Москва - бел.ред.) във " Facebook ", който не познавала.

Във вторник той написа в обществената мрежа: " От случката в БНР разбираме че

персоналният пиар на Доган и на Движение за права и свободи Кръстева е персонален пиар и на Гешев

Може да уволнява, да стопира, да назначава. Борисов също удостовери, че тя има цялостна независимост на деяние.
Избираш Гешев - избираш Пеевски и Доган.
Няма по огромен тест за мащаба и дълбочината на навлизане на Доган и Пеевски в страната, на проказата която ни е обзела.
Институциите са пленени, държавното управление и Парламента също. Остава единствено митинга и улицата. "

В обява от сряда вечер " Медиапул " се базира на източници от ГЕРБ, че управлението на БНР получава постоянни указания от Кръстева. Представителите на ръководещата партия не желали да бъдат представени, тъй като " било рисково ", написа медиата.

В изявление за предаването " Денят с Веселин Дремджиев ", основният редактор на " Клуб З " Светлана Джамджиева също уточни Кръстева, базирайки се на мнения на сътрудници от радиото. Според Джамджиева тя е звъняла с искания за наличието.

Кръстева е и ПР на Движение за права и свободи от години. Тя съпровожда почетния ръководител Ахмед Доган по време на единствените му обществени прояви през последните години - когато гласоподава на избори. В редките случаи, в които сътрудника й Делян Пеевски идва в Народното събрание, може да бъде видяна в неговата компания. Партията съществено управлява медийните изяви на членовете си, а Пеевски управлява и мрежа от медии, по тази причина Кръстева постоянно стопира интереса или въпросите към водачите на Движение за права и свободи от други публицисти. В държавното управление на Пламен Орешарски, тя беше зам. министър на културата и като такава председателстваше борда на НДК. Началото на политическата й кариера е обвързвано със Съюз на демократичните сили, само че напуща дружно с групата, отделила се към Христо Бисеров. В момента е член и на Централния съвет на Движение за права и свободи.

В сряда публицисти от БНР оповестиха, а други потвърдиха за напън от генералния шеф в проблема със Силивия Великова - повече по тематиката - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (32)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР