Депутатът от ДПС Делян Пеевски се оплака на на партията

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски се оплака на на партията
Коментари Харесай

Пеевски: Обществото ще потърси сметка на Асен Василев

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски се оплака на на партията си, че е подложен на клеветническа акция от стана на финансовия министър Асен Василев и кръга " Капитал ".

" Наясно съм, че те работят на правилото „ всеки ден по нещо за Пеевски “, без значение какъв брой обикновено скроена е лъжата, която ще тиражират. Твърденията обаче на министъра на финансите Асен Василев, направени в предаването „ На фокус “ по Нова ТВ, че бил получил информация на „ четири очи “ за напън от моя страна върху частна компания, изумяват със своето безсрамие и минават границите на нормалността ", твърди Делян Пеевски.

" Изказана обществено от представител на висшата изпълнителна власт, тази операция безспорно удари дъното на деградацията във всевъзможен смисъл – и честен и политически. Убеден съм, че сходно на всички предишни опити на кръга „ Капитал “ и неговите марионетки обществено да ме дискредитират и тази операция ще изтече в канала на мръсната вода, тъй като е плод само на болната фикция на хора, за които истината от дълго време няма никакво значение.

Тези хора рано или късно ще проумеят, че няма да могат да се крият постоянно зад неистини и операции и ще пристигна време обществото да им потърси сметка за всичко сторено във щета на България. Тогава опитите им да прикриват политическото си изтощение и личните си престъпления с мантрата „ Пеевски “, няма да бъдат повече вероятни ", прибавя Пеевски.

Асен Василев съобщи в предаването " На фокус " по Нова тв, че се е срещал със притежателя на " Инса ойл " Георги Самуилов единствено един път по време на служебния кабинет през юли м.г., когато е имало обща среща на петролни и газови асоциации. Тя е била във връзка това да няма картелизиране на бранша.

" След това имахме среща на четири очи за това, че той имаше информация, която искаше да ми даде във връзка на това, че е бил притискан от господин Борисов и господин Пеевски да прави операциии с държавния запас. Сподели информацията, направихме дописка, тя си продължи пътя ", сподели още Василев.

„ Инса ойл “ приготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри Симсон, който ще бъде изпратен до няколко дни. В него ще бъде изложена цялата фактология по отношение на опитите за интервенция на страната в конкурентен пазар, обиди към съответни компании посредством изявления на министри от държавното управление, както и неналичието на съответни дейности от страна на държавни органи при подадени сигнали за нарушавания на конкуренцията на пазара на горива.

Фирмата подаде и сигнал до прокуратурата против Асен Василев, който по-рано упрекна компанията, дружно със " Сакса ", в нелегално държание, довело до повишаване на цената на горивата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР