Депутатът от ДПС Делян Пеевски поиска задочно извинение от президента

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски поиска задочно извинение от президента
Коментари Харесай

Обиденият Пеевски пак проплака и поиска извинение от Румен Радев

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска задочно опрощение от президента Румен Радев поради споменаването на името му в подтекста на възможни бизнес ползи сред него и премиера Бойко Борисов. Явно облаците над главата му се сгъстяват, тъй като това е второ документално пояснение на Пеевски след конфликта Радев- Борисов. В изявление за издавания от самия него в. " Телеграф ", Делян Пеевски афишира, че не приема да бъде замесван в споровете сред Борисов и Радев " били те личностни или от различен темперамент ".

" Ако считат, че аз съм нещо „ неприятно ", да кажат за какво. Президентът Радев съобщи, че имам обвързаности с премиера и че той ми разпределял публични поръчки, да каже в този момент и кой му е дал такава информация. Защото това са неистини, популяризирани от медиите на една група олигарси с единствената цел да оказват напън върху премиера и институциите и да манипулират публичното мнение. Не ми се желае да имам вяра, че и президентът Радев е попаднал под въздействието на този кръг олигарси. Очевидно е обаче, че той заприказва точно с тяхната реторика. И това няма по какъв начин да не ме наскърбява, тъй като е неистина. А за лъжите се дължи опрощение ", споделя той.

В изявлението Пеевски показва, още, че " и до него стигат приказки по какъв начин всякакви хора, близки до Радев, вървят по чаршията и изясняват, че моделирали мнението на президента ", само че отхвърля да даде повече елементи, тъй като " не разяснява клюки ".

" Ако президентът е бил измамен или подведен, да каже от кого. Държавните мъже би трябвало да се отнасят по-отговорно към страната и да преодоляват търканията си, защото държанието, което следим в този момент, е прекомерно неприятен знак към хората ", споделя още той.

След като декларира, че е трансфорат в " цел на голямата войска за дезинформация, впрегната да работи за поддържането на отрицателния облик на Пеевски ", Пеевски добавя:

" Аз съм единствено на 37 години, а към този момент толкоз време тези хора се упражняват върху името ми. Когато те са забогатявали от бандитската приватизация на Костов, аз съм бил възпитаник. Години наред олигарсите крадат националния ни капитал, до момента в който в същото време лъжат и манипулират обществото, че са „ бели " и „ чисти ". Но аз няма да спра да споделям истината за тях, каквото и да ми коства ".

Пеевски твърди още, че " трите огромни малките екрани са завладяни напълно от хора на Прокопиев и Христо Иванов ". Примерът, който Пеевски дава в поддръжка на изказванието си са " утринните блокове на малките екрани, гостите им и тематиките, които разискват ".

Наред с това, той приканва " страната в лицето на съответните регулатори да направи справедлив разбор на медийната среда, вместо да ни пробутват платените от олигарсите разбори на всевъзможни НПО-та ".

На въпрос, обвързван с рецензиите в несъгласие с конституцията на оферти от него закон за активите, купени с пари от КТБ, Пеевски дава отговор: " Фалитът на КТБ сподели, че настоящата законова уредба не е ефикасна и не може да върне активите, поради комплицираната система от кухи компании, употребена от Цветан Василев, която стои сред банката и съответния актив. Затова е належащо по-адекватно на фактическото състояние законодателство. Да, може концепциите в закона да се костват даже и противоконституционни за някои критици, само че се надявам да бъдат за сметка на това доста ефикасни ".

Той показва опита на Цветан Василев да продаде група компании като БТК, Дунарит, Авионамс, Нуртс и други за 1 евро на белгийския предприемач Пиер Луврие, като задава въпроса: " Защо Василев не ги трансферира тогава в интерес на страната, вместо да ги харизва на някакъв фиктивен „ вложител "? Така щеше да се оправдава най-малко малко за престъпно източената банка ".

Пеевски употребява изявлението и с цел да насочи рецензии против " страната, която проспа няколко години, оплетена във подправени вести и мрънканията на избягалия в Сърбия Василев, вместо да работи уверено ".

Той твърди, че е наел американски юристи не с цел да го пазят в процедурата, инициирана от Цветан Василев в Съединени американски щати по закона " Магнитски ", а с цел да " се откри истината ". Според него " институциите в Съединени американски щати нямат информация и в случай че не им се приказва истината, могат елементарно да се заблудят ".

" А българските политици би трябвало да престанат да се държат като младежи в дискотека, носещи се безметежно под звуците на музиката, а да стартират да мислят за хората и да мислят не от през днешния ден за на следващия ден, а с отдалечен небосвод. Защото някой ден хората неизбежно ще им потърсят сметка какво са свършили за тях ", приключва изявлението си Делян Пеевски.

Необходим послепис: Корпулентният народен представител продължава да се гаври и с президента и с хората, които го поддържат и са дали своят вот за Радев. Та президентът зададе единствено въпроси. Засега. И те не са към него, а към премиера. А може би афектираният Пеевски усеща огъня, който пари под краката му по закона " Магнитски " и бърза да се застрахова.

С всичката си безочливост дава ум и на политиците, да мислят за хората с отдалечен небосвод, до момента в който той самият не стъпва в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР