Депутатът от ДПС Делян Пеевски осветли парите от посредническата си

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски осветли парите от посредническата си
Коментари Харесай

Осман Октай: Делян Пеевски осветли парите от посредническата си роля на задкулисието

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски осветли парите от посредническата си роля на задкулисието. Докато на една трапеза седят министър-председатели, министри на финансите, кольовълкановци, домусчиеви и т. н. не ни чака нищо положително. Вярно е, че обществено не смеят да се покажат с Делян Пеевски, с цел да не им донесе негативи. Но това не значи, че нямат връзка. Това сподели пред "Фрог нюз " някогашният зам.-председател на Движение за права и свободи Осман Октай. Ето какво още показа той:

Г-н Октай, от декларацията на депутата Делян Пеевски пред КПКОНПИ се разбра, че за една година той е прибавил към банковата си сметка 37 млн. лева Как става това?
Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски натрупа милиони по този начин, както направиха преди време героите на прехода. Говоря за медиаторите на задкулисието и политиците като Илия Павлов, Емил Кюлев, Доктора. Те заплатиха с живота си за това ходатайство. Да ви призная, не съм сюрпризиран от декларацията на Пеевски. Той закупи самочувствие на добре предпазен посредник-касиер. След рухването на КТБ, Пеевски свърши работата в осребряването на всички хора, които трябваше да покрият разграбването на 4-5 милиарда лева от банката. Днес тези хора към този момент могат да осветляват парите си, тъй като са предпазени. Преди месец беше направена първа стъпка в легитимирането на Пеевски като почтен и честен предприемач. Данъчните и КПКОНПИ оповестиха публично, че той е най- проверявания и най-чист предприемач в страната. Сега се направи втората стъпка- Пеевски осветли милионите си, които е получил за посредническата си роля. Но забележете че при 5 милиарда разграбени от КТБ, се осветява едвам 1% от тях. А какъв брой са спечелили представители от прокурорската, правосъдната, полицейска, политическата и т. н. системи, взели участие в потулването на грабежа на КТБ? Къде е Иван Искров?

Къде е Иван Искров?
Тези хора, когато си свършат мръсната работа, изчезват от общественото пространство. Така един ден ще стане и с Пеевски. Така стана и с Доган. Той е подложен в охраняема санитарна зона. Какво стана с момчето от НСО, открито убито на плажа на Доган на Росенец!? Докато на една трапеза седят министър-председатели, министри на финансите, кольовълкановци, домусчиеви и т. н. не ни чака нищо положително. Вярно е, че обществено не смеят да се покажат с Делян Пеевски, с цел да не им донесе негативи. Но това не значи, че нямат връзка.

Как се реализира тя?
Те постоянно работят с медиатори. За никого не е загадка, че близки до премиера хора са в директен и бизнес контакт с Пеевски. Както във компании в Кюрдистан, по този начин и в реализацията на разнообразни планове към Солун.

Допускате ли, че в миналото ще има обективно следствие по какъв начин един човек със остарял „ Опел” за пет години се оказва най-богатия в страната?
Няма да стане. Задкулисието няма да го допусне. По-скоро Пеевски ще изчезне като Галеви, Брендо. Преди време такива като Пеевски, ги убиваха показно за наставление на другите. Сега тези медиатори имат голяма информация, от която се опасяват тези, които са се облагодетелствали. Банкерът Цветан Василев описа по какъв начин Александър Сталийски и Пеевски са ходили при него да желаят от името на Бойко Борисов по 250 млн. лева И той ги е давал. Обясни още по какъв начин всеки месец основният прокурор Сотир Цацаров е получавал на месец по 100 000 евро. Схемата е ясна, само че медиаторите преди години бяха 200, след това станаха Г-13, след това клуб „ Възраждане”.

А в този момент каква е схемата?
Като видяха, че това е рисково, защото може да се стигне до теч на информация, задкулисието стигна до извода, че би трябвало да има единствено един посредник-касиер. Не инцидентно посредством посредничеството на Пеевски, от КТБ са били обслужвани с необезпечени заеми синове, дъщери, съпруги, любовници на доста хора, които са имали отношение към всички управляващи в България. Цялата информация за тях се държи от медиатора и играчите в задкулисието.

Какви могат да бъдат следствията?
На тази основа са да вземем за пример конфликтите сред Борисов и Доган. Спомняте си, че първият упрекна втория, че е провел убийството му. Друг образец е спорът сред Христо Бисеров, Делян Пеевски от една страна и Цветан Цветанов от друга. Спомняте си по какъв начин двамата му се заканваха от трибуната на Народното събрание. Днес всички тези играчи са първи приятелки. Колко пъти Борисов възхвалява „ огромния политик” Ахмед Доган. От два дни виждам фрагментите на „ Хемус”. Че на кого е компанията, която строи автомагистралата? На Пеевски. Значи Борисов отива на посетители на компанията на Пеевски. Това демонстрира, че тези хора към този момент не носят никаква отговорност пред обществото. Някой да си е подал оставка?

Има понякога. Но единствено който Борисов каже, нали! На фона на това, което казвате, общинският консултант Бенчо Бенчев не ви ли наподобява „ пионерче”?
Историята с Бенчев е за отклонение на вниманието. Този спектакъл постоянно се разиграва, когато нашите служби получат информация, че избрани хора от ръководството могат да бъдат дискредитирани от Съединени американски щати, Брюксел или Русия, да речем.

От какво се пробват да ни отклонят вниманието?
От къщата в Барселона, от делото „ Магнитски”, от случаите към осветените средства на задкулисието в Народното събрание, от митинга на майките на деца с увреждания. Протестът дискредитира властта пред Европа, че има маса хора, които системата ги убива. Не се вършат никакви промени в услуга на жителите от разнообразни пластове. Политиците схванаха, че могат да си вършат с българското общество каквото си желаят, без да има рефлекси за реакция на хората. Всеки, който реши да надигне глава го купуват. Бойко Борисов ще даде 150 млн. лева на майките. И вместо хората да стачкуват всеобщо, всеки гледа поединично да се избави. Сега синоптиците, като видяха, че в Българска академия на науките не могат да прогресират, взеха решение да отидат при Борисов, с цел да им даде пари. Превърнаха цели браншове в просяци. Бащата от Пловдив, с цел да остави детото си в коридорите на Министерски съвет, представете си до какво оскърбление са го докарали. В същото време властта се гордее, че е потупала този татко по рамото, което е още по-унизително.

Но за Бенчев се приказва от заран до вечер, като че ли той е най-голямото зло.
Така се работи, тъй като с него желаят да ударят президента Румен Радев.

И Българска социалистическа партия най-вероятно.
Тях не, тъй като те са комфортен конкурент на ГЕРБ. Истината е, че ръководещите се тормозят от феномени, които биха се зародили към президента Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов. Не разясня дали това, което вършат е за хубаво и неприятно. Те просто тревожат властта. Случаят Бенчо Бенчев стигна до там, че надали не президентът е уредил компанията му да охранява митниците. Е добър ден, от кое място накъде? Най-лошото е, че това, което следим, е единствено върхът на айсберга в България, като метод на ръководство.

Какво има под него?
От идването на царя на власт до момента мафията се разпростря от общинско през регионално до централно равнище. Целта е цялостен надзор над хората. Те не би трябвало да имат глас. Една община с прокурор, областен съд, кмет, горско стопанство, данъчни, земеделската служба- са една ОПГ. Чрез съветници, политически деятели и т. н. работят в комбина, с цел да тероризират хората по места. Ако си с тях, може да падне някоя троха от софрата. Ако не си с тях-ще те смачкат. И това е от долу до горе. Така действа властта в България. За това и медиаторите като Пеевски ще оцеляват. Няма какво да им се случи.

Интервю на Катя Илиева, Фрог нюз
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР