Депутатът от ДПС Делян Пеевски е теглил кредити от фалиралата

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски е теглил кредити от фалиралата
Коментари Харесай

Гешев: Пеевски си е погасил кредитите, затова го няма в делото КТБ

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е теглил заеми от банкрутиралата КТБ, само че ги е погасил и по тази причина името му не участва в кориците на делото. Това разгласи единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев. През последните 5 години той твърдеше, че не знае, че медийният магнат е взимал пари от КТБ.

Няма доказателства

" Ще кажа, че по делото са налице доказателства, че всички компании, които могат да бъдат свързани с него, са погасили заеми си целево, тъй че няма данни, които да ангажират наказателната отговорност на посочения народен представител. Няма данни и господин Прокопиев да е получил каквито и да е пари, както и други богати хора в България ", съобщи Гешев.

От началото на следствието за банкрута на КТБ прокурорът настойчиво отхвърляше да приказва за Пеевски. Първоначално той съобщи, че в делото го няма него, както ги няма и Путин, и Обама. Твърдеше също и че не е осведомен с прокурорската инспекция от 2009 година, съгласно която Пеевски и майка му Ирена Кръстева са купили част от медиите си с пари от КТБ. Сега бъдещият основен прокурор смени тезата си. Не е нелегално да вземеш заем, изясни претендентът.

Както няма данни за закононарушения от страна на Пеевски, по този начин няма и за някогашния началник на Българска народна банка Иван Искров и за тогавашния шеф на КФН Стоян Мавродиев, изясни Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР