Депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев поиска от вицепремиера и

...
Депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев поиска от вицепремиера и
Коментари Харесай

Иво Мирчев иска оставката на главния архитект на София

Депутатът от "Демократична България " Иво Мирчев изиска от вицепремиера и министър на районното развиване да в профил основния проектант на София Здравко Здравков поради систематични нарушавания. Това излиза наяве от въпрос на Мирчев, който е отправил посредством Народното събрание към Караджов.

Депутатът също по този начин разгласи във фейсбук профила си, че точно на този въпрос чака отговор от районния министър. В питането си Мирчев се стимулира с данни от отчет от одит на “Направление архитектура и градоустройство” към Столична община, осъществен от ДНСК.

Мирчев цитира 10 точки с нередности като неспазване на периоди, задържане на документи и връщане на преписки по няколко пъти с самостоятелни претенции за тяхното допълнение, редовно голословно закъснение при издаване на визи, позволения за градеж и други документи. Вече година бул. “8-ми декември” в Студенстски град стои затворен в едната лента поради разногласия сред Здравков и една строителна компания.

Също по този начин Мирчев акцентира, че Здравков не е извършил задължението по Закона за културното завещание за основаване на звено за осъществяване на функционалностите по по запазване на паметниците на културата и архитектурата. Това е в ущърб на реализиране на политиката по запазване на културното завещание освен на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура, само че и в целия Югозападен регион на обмисляне. Липсата на звено попречва и води до закъснение на съгласувателните процедури по Закона за устройство на територията (ЗУТ) на капиталовите планове за градежи на обекти на културното завещание.

Мирчев упорства министърът на районното развиване да извърши пълномощията си по (ЗУТ) и да в профил основния проектант на столицата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР