Депутатът от Демократична България Антоанета Цонева, оприличи новата парламентарна коалиция

...
Депутатът от Демократична България Антоанета Цонева, оприличи новата парламентарна коалиция
Коментари Харесай

Антоанета Цонева оприличи новата колекция на “Ориент експрес

Депутатът от " Демократична България " Антоанета Цонева, оприличи новата парламентарна коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " на " Ориент експрес ", която съгласно него, е предиздвикала хората да излязат по улиците.

" Съветвам всички депутати, от чието гласоподаване ще зависи вотът на съмнение, доста деликатно да преценяват дали ще изпитват боязън или позор, като излязат на улицата, и в случай че едно от тези две усеща ги е превзело, да си дадат ясна сметка, че в действителност те са изгубили качеството си на представители на хората. В идващите дни доста зависи от гражданската сила, с цел да не се върнем към динозавърските времена ", сподели Антоанета Цонева. И акцентира, че от съвестта на депутатите от Има Такъв Народ зависи дали ще отговорят на ползите на гласоподавателите си, които не са дали своят вот за това, което прави управлението на партията в този момент.
 Демократична България: И да оцелее кабинетът, предстоят тежки диалози
Демократична България: И да оцелее кабинетът, предстоят тежки диалози

Христо Иванов не посочи формулата

Цонева подсети, че отдръпването на Има Такъв Народ от обединението стартира с неуспеха претендентът на партията за шеф Любомир Каримански да бъде определен на поста. Последва оттегляне от задачата за влизането на страната ни в еврозоната, която е вписана в съдружното съглашение. После поврат и за заплащането на газа в рубли, с цел да се стигне до крясъците за Северна Македония, изтеглянето на министри и настояването главата на ръководителя на Народното събрание без всевъзможни причини, напомни Цонева.

" Никой в тази коалиция Ориент експрес не знае тъкмо какво желае и накъде води страната. Единственият, който знае - и го съобщи от парламентарната трибуната,- излиза, че е Копейкин. Защото той сподели, че изборите ще бъдат референдум за НАТО и еврото, даже че Македония би трябвало да бъде присъединена към България. С такива екстремистки послания да отидем на избори е доста сериозен риск ", сподели Цонева. Тя предизвести, че вотът на съмнение пречи на реализирането на ограниченията против инфлацията и в поддръжка на семействата и бизнеса.
 Радев приказва в един глас с ГЕРБ и Движение за права и свободи, обезпокоен е Мирослав Иванов
Радев приказва в един глас с ГЕРБ и Движение за права и свободи, обезпокоен е Мирослав Иванов

Във връзка с казуса с РСМ, той изясни, че България е трябвало да създаде свое предложение

Депутатът от Демократична България недоумява от противоречивостта на позицията на президента Радев за ветото над Северна Македония - " от една страна той приказва, че предлагането на френското председателство е прогрес, въпреки това приказва за изменничество ". Цонева изясни, че съгласно това предложение РСМ ще стартира договаряния за еврочленство едвам откакто българите бъдат записани в конституцията като държавотворен народ. А ситуациите от двустранния контракт за другарство с един протокол - и невиждано за Европейски Съюз до момента - ще бъдат вкарвани в европейската рамка за договарянията на Скопие за участие. В този протокол ще се следи против език на омразата, т.е. македонските управляващи и медии ще бъдат сложени под монитогринг за език на омразата, като поръчител за спазването на този протокол ще бъде целият Европейски Съюз. Преговорите могат да бъдат спрени във всеки един миг, в който се откри несъблюдение на тези условия. " По-големи гаранции от това аз не мога да си показва ", сподели Цонева. И риторично попита, по какъв начин против това френско предложение по едно и също време са недоволни опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония, и Румен Радев и Има Такъв Народ в България. " Ако тези условия са най-благоприятни за България и неподходящи за РСМ, за какво тогава у нас би трябвало да има недоволни ", попита депутатът.

Антоанета Цонева подсети още, че стратегическата цел на България постоянно е била Македония да следва образеца на европейска България и да се причисли към европейското семейство. И че това френско предложение е направено в съвещания с нашето външно министерство, а самият външен министър Теодора Генчовска на чуването в Народното събрание е признала, че това е най-хубавото, реализирано в миналото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР