Депутатът от Държавната дума от Кримския регион Алексей Черняк в

...
Депутатът от Държавната дума от Кримския регион Алексей Черняк в
Коментари Харесай

Руски депутат слага забрана на Youtube

Депутатът от Държавната дума от Кримския район Алексей Черняк в изявление за РИА Новости предложи законово да се забрани достъпът до YouTube в Русия най-малко за 10 години. По-рано Гугъл, която има YouTube, блокира телевизионния канал Duma. Роскомнадзор изиска от компанията неотложно да възвърне достъпа до канала и да изясни аргументите за блокирането.

„ Възнамерявам да предложа на управлението на Държавната дума да прегледа въпроса за законовата възбрана YouTube да работи у нас най-малко за 10 години. Дори и след година-две да желаят да се върнат, няма да съумеят, а нашите канали бързо ще заемат мястото им “, сподели Черняк. Според него блокирането на телевизионния канал „ Дума “ може да се преглежда като цензура и провокативно нарушение на правата и свободите, както и като монопол върху популяризирането на информация.

https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/0fb/ruski-deputat-slaga-zabrana-na-youtube-2.jpg

Гугъл не разясни повода за блокиране на YouTube канала на Държавната дума " Отвъдморските притежатели на YouTube не се нуждаят от истината. Услугата е основала всички условия, с цел да бъде сложена отвън закона на територията на Русия, което ще докара до многомилионни вреди и то не в рубли ", акцентира депутатът. Според него екипът на DumaTV ще продължи да излъчва и предава информация по локални съветски уеб сайтове, до момента в който YouTube може да попадне под най-строгите ограничения за реакция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР