Депутатът от Бундестага Севим Дагдален разкритикува посланика на Украйна в

...
Депутатът от Бундестага Севим Дагдален разкритикува посланика на Украйна в
Коментари Харесай

„Обиден черен дроб - така украински посланик нарече германския канцлер Шолц

Депутатът от Бундестага Севим Дагдален разкритикува посланика на Украйна в Берлин Андрий Мелник, откакто той назова немския канцлер Олаф Шолц „ афектиран черен дроб “. Според парламентариската дипломатът би трябвало да бъде експулсиран от Германия.

„ Който не изгони последователя на нацистите Мелник, в този момент е изгубил всякакво самоуважение “, написа Дагдален в Twitter.

На собствен ред заместник-председателят на фракцията на ХДС в немския парламент Йохан Вадефул счита изказванията на Мелник против Шолц за неуместни. Според депутата сходни изказвания не са в интерес на Украйна.

Припомняме, през вчерашния ден украинският дипломат в Берлин назова Шолц " афектирана наденица от черен дроб ", откакто немският водач отхвърли да отиде в Киев. Причината за това беше отводът на украинските управляващи да одобряват немския президент Франк-Валтер-Щайнмайер.



" Играта на афектирана наденица от черен дроб не е доста величествена ", разказа украинският посланик нежеланието на държавния глава да преглътне обидата, нанесена на страната му от отхвърли на Киев да посети президента на Германия. - " Това е най-жестоката война на заличаване след нападението на нацистите против Украйна, това не е детска градина ".



Тези думи на украинския посланик са представени от Der Spiegel.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР