Депутатът от „БСП за България“ Кристиан Вигенин е готов да

...
Депутатът от „БСП за България“ Кристиан Вигенин е готов да
Коментари Харесай

Вигенин се готви за земеделски министър?

Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин е подготвен да поеме поста министър на земеделието, осведомят от централата на алената партия.

Бившият евродепутат и външен министър, който сега е секретар на парламентарната група на социалистите, от няколко месеца се пробва да навлезе в аграрната тема и прави всички нужни действия, с цел да се обособи като представител по наболелия въпрос с чумата по дребните преживни животни. С изказвания по горещата тематика той показва както медийна и политическа интензивност, по този начин и предпочитание да се изкачи още веднъж по кариерната стълбичка, в чието подножие се озова единствено за няколко години, написа topnovini.

В последните месеци Кристиан Вигенин следва пътя към фантазията за министерско кресло, проправен от Корнелия Нинова. При локализирането на първото огнище на заразното заболяване в Странджа, водачът на Българска социалистическа партия незабавно яхна вълната на политическото говорене и се качи на недоволството на хората от района, а след нея щафетата пое аленият народен представител. Според източници от партията промяната в „ придвижване “ е контрактувана с Корнелия Нинова и Вигенин има разпореждане да е неотклонен по тематиката с чумата по овцете и козите. Основната теза, която алените застъпват е, че чума няма и нищо не може да разклати тяхната увереност – нито позитивните проби на българските и западноевропейските лаборатории, нито даже одита на ветеринарните специалисти от Европейската комисия. Продължението на тяхната линия е закономерното политическо „ наснимване “ на Нинова в засегнатия от болестта район със стопани, които също напълно закономерно припознаха Българска социалистическа партия като сътрудник против ограниченията на управляващите.

„ Когато казахме, че няма доказателства за чума, ме питаха кой ще понесе отговорността, в случай че чумата плъзне из страната и аз я разпространявам с маратонките си от двора на баба Дора по цяла България. Отговорих, че аз поемам отговорността! “, съобщи Нинова след фотосесията с козите в Шарково и изиска безчет оставки. Малко по-късно Вигенин назова Нинова „ индивидът, който успокои напрежението в Шарково “ и самичък поде тематиката за чумата, след стиковане с партийния водач.

От алената централа настояват, че Вигенин се е съгласил да поддържа огъня против обещанието, че в случай че властта бъде взета от Българска социалистическа партия, постът в земеделието справедливо ще отиде при него.

Какви са провалите, които Нинова и Вигенин към този момент са нанесли? И какво още могат да объркат?

Първо, Корнелия сътвори интернационален скандал, откакто необезпокоявана влезе в огнище на силнозаразна болест по животните, без даже да употребява нужните защитни средства. Обясни, че чума по овцете и козите няма - евентуално осланяйки се на сетивата си, по-фино настроени от скъпотото диагностично съоръжение на всяка лаборатория. По Нинова се подведоха доста други „ научни светила “, работили дълго като самонаети, главно в обществените мрежи.

Междувременно, окрилени от поддръжката на Българска социалистическа партия, част от стопаните в засегнатия от заболяването район продължиха да не съблюдават разпоредбите и защитните ограничения, тъй че болестта да се разпръсне и да се заплаши сигурността на цялата страна. Предизвикаха се митинги и дейности, които целеустремено саботираха и ограничиха осъществяването на заповедите по отношение на очистване на болестта, вследствие на които не бе допустимо да бъде унищожено последното оповестено огнище - в град Болярово. Това от своя страна докара до разпространяване на болестта отвън засегнатата дотогава територия, което е видно от резултатите от последвалия контрол, съгласуван с рекомендацията на специалистите на Европейска комисия – към този момент е установено съществуване на антитела на заболяването и в прилежащи общини.

Последната стъпка, която Вигенин предприе, е да прави всяка седмица парламентарни питания, които в действителност целят да прикрият вредите, нанесени от маратонките на алената партия - да вземем за пример, когато проведените протестиращи навлязоха в зоните, неразрешени за придвижване и поразнесоха инфекцията. С интензивността си депутатът отклонява вниманието на обществеността от абсурда, който ще коства на страната милиони. Интересно кой ще ги заплати - настоящето държавно управление или това на Българска социалистическа партия, когато пристигна на власт?

Въпреки че Вигенин желае да се изрича от трибуната, той се нервира, когато различен приказва по обичаната му тематика. Не можело да се осведоми обществото, че Европейската комисия постанова нови рестрикции на България поради към момента съществуващата заплаха от чума и не трябвало да се показва стопанството в Болярово като проблем, поради който се постановат тези ограничения. Не му е прелестно да се загатва също, че поради митингите против ветеринарните управляващи в града, подклаждани от него и от Корнелия Нинова, досегашните ограничавания в 7 общини ще обзет 29 общини. И това може да е единствено началото на сагата, поради която ще се наложи да караме Великден и Гергьовден с румънско или новозеландско,но не и с българско агне.

Дава ли си сметка Вигенин, изключително в случай че в действителност желае поста министър на земеделието, какъв брой рисково е да оставиш тлеещо огнище на болест? Той, несъмнено, има най-популисткото допустимо пояснение за какво по този начин енергично, въпреки и погрешно, се изрича по тематиката.

Като народен представител Вигенин е от Ямболския изборен регион и по тази причина твърди, че познавал добре хората и се вълнувал от проблемите им. Бърза информация демонстрира, че с изключение на по отношение на чумата в последните месеци, Вигенин не е защитавал други проблематични въпроси на локалните, като се изключи че един път е отишъл да връчи стипендия на ученичка от ямболско село. Сигурно е тривиално да се припомня, че работата на депутата Вигенин е да помогне за основаването на закони, които да защитят бизнеса и обществото, а не да ги излага на заплаха.

Всички в политическия и публичен набор обаче му влизат в ситуацията - съвсем редно е да играеш тъкмо такива партийни игри, да целиш земетресения, да отправяш парламентарни питания и да искаш оставки, нали? Вигенин обаче би могъл да е една концепция по-внимателен, когато става въпрос за заразни болести, национална сигурност, европейско законодателство и цяла промишленост, която може да пострада. Също по този начин би трябвало да си дава сметка, че гонейки личния си интерес, от евродепутат и външен министър той последователно залезе до секретар на парламентарната група на социалистите след серия несъответстващи изказвания в несъответствуващ миг като лобирането за Турция в Европейски Съюз през 2009 година и приветстването на геноцида, осъществен над българското население във Вардарска и Пиринска Македония в интервала 1946–1948 година

Като външен министър Вигенин съумя да концентрира и международното внимание с спорните си мнения за присъединяване на „ Хизбула " в атентата в Бургас - първо твърдеше, че доказателствата не сочели ясно към ливанската организация, а след това че България не е ревизирала позицията си за терористичния акт на летище „ Сарафово “. С актуалните си изказвания към чумата по животните у нас той обаче може да заложи бомба, след експлоадирането на която надали ще поеме отговорност. Точно като Корнелия Нинова, която има храброст само да възпламени фитила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР