Депутатът от БСП Валентин Ламбев настоя за осигуряване на безопасността

...
Депутатът от БСП Валентин Ламбев настоя за осигуряване на безопасността
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Валентин Ламбев настоява за обезопасяване на пътя през село Шереметя

Депутатът от Българска социалистическа партия Валентин Ламбев настоя за обезпечаване на сигурността на пешеходците на основния път София-Варна, който минава през великотърновското село Шереметя. Народният представител за повторно зададе въпроса по време на парламентарен надзор към министъра на районното развиване по какъв начин ще поеме ангажимент за обезпечаване на сигурността на път I – 4 в сектора.

„ Проблемът е неотложен. И жителите, а и експерти по пътна сигурност смятат, че е нужен комплекс от ограничения, които включват шумяща маркировка и пешеходен светофар, с цел да можем да обезопасим напредването и прекосяването през пътното платно на жителите на селото “, сподели от парламентарната естрада депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “.

Той напомни, че още през месец ноември министърът пое ангажимент към жителите на селото при подобаващи метеорологични условия до края на месец януари тази година да бъде обезпечена сигурността на пешеходците. „ Какви са аргументите с днешна дата по този начин поетият от Вас ангажимент към момента да не е осъществен и по кое време в последна сметка ще бъде обезпечена сигурността на жителите на селото? “, настоя да разбере националният представител.

След привършване на ремонтните действия ще се пристъпи към възобновяване на хоризонталната маркировка, в това число ще бъде възобновена и пешеходната пътека на пътя, отговори министърът. Той уточни, че е ангажимент на Община Велико Търново да сложи светофар на мястото.

Да излязат на митинг са подготвени хората от селото, в случай че пътят им не бъде обезопасен и след последното увещание от министъра.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР