Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини за публикацията в

...
Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини за публикацията в
Коментари Харесай

Ерменков се извини, ГЕРБ недоволни, Нинова няма да го изключва

Депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков се извини за обявата в профила си във "Facebook " от събота за сигнали за замърсяване на водата в София.

Депутатите от ГЕРБ не одобриха извинението и желаеха Ерменков да си подаде оставката. Лидерът на БПС обаче съобщи, че той няма да бъде гонен, само че да сервира извиненията си на софиянци.

„ Вече няколко пъти споделих, че в никакъв случай и по никакъв метод не съм целял суматоха и възбуждането на неосновани страхове в хората. Винаги съм се придържал, че хората би трябвало да бъдат осведомени за неща, свързани с тяхното здраве и живот. Винаги съм считал, че националният представител е национален, когато споделя болките на хората “, съобщи Ерменков.

„ Може някои от жителите да са били в действителност уплашени и да съм основал нравствен дисконфорт, за което най-искрено апелирам да бъда извинен “, добави той.

„ Колеги, не ми искайте оставката, това не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, я изискат, ще я дам. Няма да се укривам зад имунитет, в случай че прокуратурата ми го изиска “, съобщи още Таско Ерменков.

Ерменков в скандал с водата в София, намеси ГЕРБ и ДАНС

ГЕРБ сезира прокуратурата поради пост на Таско Ерменков във "Фейсбук "

От ГЕРБ обаче не одобриха извинението. В декларация ръководещите приканиха Българска социалистическа партия да изиска оставката на Ерменков като жест, че партията няма общо с тези офанзиви.

„ През последните няколко дни станахме очевидци на подправена информация, обвързвана с националната сигурност. Това е провокация. За страдание се включи депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, което трансформира тази информация в сериозен проблем и мотив за терзание. Информацията бе обвързвана с това, че водата в София е отровена, а страната крие това “, съобщи Тома Биков.

„ Когато една лъжлива информация се популяризира от подправени медии, това може да се назова „ fake news “. Когато депутат обаче спекулира, това към този момент граничи с нарушение на националната сигурност. Водата на София не е отровена и даже е на шесто място по качество в Европа “, добави Биков.

„ Аз не бих споделил, че господин Ерменков е терорист, това ще го реши съдът. Българска социалистическа партия е добре да зададе стандарт на говорене и червени линии, които не трябва да се пресичат. Стандартът се задава през вдишване на отговорност. Не одобряваме извинението на Българска социалистическа партия, на господин Ерменков. Надяваме се макар към този момент чутите изказвания въпреки всичко да преосмислите и той да подаде оставка”, споделят от ГЕРБ.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че няма да изключват депутата Таско Ерменков от парламентарната група на левицата, макар абсурда.

Информацията за замърсяването беше изрично опровергана от Столичната община, Софийска вода и в това число от Ерменков.

„ Така не се прави. Начинът, по който Таско Ерменков е показал информацията за нас е неправилен”, разяснява Нинова през днешния ден след съвещание на парламентарната група на Българска социалистическа партия.„ Това не е съображение, несъмнено, той да бъде изключен от групата или да напуща Народното събрание, само че е задоволително съображение да сервира опрощение на софиянци, които са се почувствали наранени или застрашени по някакъв метод. Ще чуете това опрощение от трибуната на Народното събрание “, съобщи водачът на левицата.

Ден след обявата, ГЕРБ сезираха държавното обвиняване, което стартира инспекция по случая, а в декларация от името на парламентарната група обявиха, че не одобряват извиненията на Ерменков и още веднъж приканиха той да подаде оставка.



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР