Депутатът от БСП проф. Георги Михайлов е уведомил ръководството на

...
Депутатът от БСП проф. Георги Михайлов е уведомил ръководството на
Коментари Харесай

Депутат от БСП ще може да бъде разследван за данъчни престъпления

Депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов е уведомил управлението на Народното събрание, че се отхвърля от имунитета си, съобщи БНР.
Имунитетът на народния представител беше пожелан от основния прокурор Сотир Цацаров за пръв през ноември предходната година. Причината - занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби. През тази година имаше нови претенции.
Михайлов ще бъде разследван и за данъчно закононарушение, откакто финансова инспекция на комерсиалното сдружение " СБАЛХЗ " ЕАД сподели, че доста търговски сдружения са доставяли доста количество лекарства, макар че е имало презапасяване с медикаменти. Става въпрос за времето, когато професорът е ръководел болничното заведение за хематологични болести.
Прокуратурата повдигна обвиняване на Михайлова едвам в края на юни тази година, само че единствено за проявена занемареност. Той ще дава отговор за подреден парични заплащания без правно съображение в интерес на сдружението " Екофарм " ЕООД в размер на 164 106 лева Фактурите са издадени след приключване периода на контракта на болничното заведение с " Екофарм " ЕООД, чийто едноличен притежател е Петър Григоров Велев.
Освен това, съгласно данни на държавното обвиняване в декларацията си по ЗДДС за 2016 година, националният представител не е заявил 44 000 лева, които е получил като лихви от сдружението, на което е дал 200 000 евро в заем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР