Депутатът от БСП Красимир Янков поиска спешно да бъде свикан

...
Депутатът от БСП Красимир Янков поиска спешно да бъде свикан
Коментари Харесай

Депутат от левицата иска БСП да премисли решението си за отсъствие от парламента

Депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков изиска незабавно да бъде призован Националния съвет на Българска социалистическа партия, с цел да се преразгледа решението на управлението за излизане на парламентарната група на левицата отвън Народното събрание, сподели Янков пред БНР.

Той изясни, че претекстът за решението на социалистите да изоставен Народното събрание е било търсене на " по-радикална форма на противопоставяне против взетото решение за смяна в Изборния кодекс от ГЕРБ ".

" Напускането на парламентарната група е за реализиране на съответни претенции и при тяхното реализиране ще отпадне мандатът за овакантяване на Народното събрание, само че самата процедура има своите елементи ", уверен е той.

Той посочи, че не е обсъждана реакцията на партията, откакто президентът наложи несъгласие на по този начин направените промени в Кодекса. Затова е належащо ново политическо решение, сподели Янков.

" В последните дни слушам свободни тълкования по тематиката, само че единственото вярно деяние е неотложно привикване на Националния съвет на Българска социалистическа партия и съответно решение на този проблем, политическо решение. Ние нямаме никакво съображение в дейностите си да останем пасивни в само законната процедура - гласоподаване несъгласие на президента и поддръжка за ветото. Това, всъщност, е пренебрежение освен към процедурата, само че и към институцията " президент ", сподели Янков.

Според него след ветото на президента, реакцията на Българска социалистическа партия има друг прочит. Започва да се внушава, да се наслагва, че ние реагираме негативно на апела на президента, тъй като президентът не ни е припознал като опция или не е подкрепил нашите визии, сподели Янков.

" Категорично такава операция би трябвало да бъде опровергана и то с политическо решение ", добави депутатът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР