Депутатът от БСП и зам.-председател на здравната комисия в парламента

...
Депутатът от БСП и зам.-председател на здравната комисия в парламента
Коментари Харесай

Георги Михайлов: Цялата история на тази пандемия отива вече към своя естествен край,

Депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на здравната комисия в Народното събрание Георги Михайлов счита, че скоро идва краят на пандемията. " Зеленият документ ще си отиде от България тогава когато няма потребност от него, това може би ще стане в обозримото бъдеще. Но сега да се приказва за премахването му не е съществено. България има доста свои вътрешни особености, ние сме с невисок % на имунизирани хора. Но с това, което се случва, процентът стартира да върви нагоре. Въпросът е, че цялата история на тази пандемия отива към този момент към своя натурален край, защото това е доста еластичен вирус. Още преди години ви го споделих във вашето студио - той не се разграничава по своята смъртност, по своята вирулентност, по своите биологични качества. Той и клинически не се разграничава. Той има една цел - да остане да живее в хората, а с цел да остане да живее измежду хората, хората би трябвало да оживеят. В историята е имало доста смъртоносни вируси и човечеството е намирало метод да ги ликвидира. Но този вирус ще остане, ние ще живеем с него, няма да живеем в някакъв боязън, а ще живеем както живеем с вируса на грипа ", сподели Михайлов в предаването " Лице в лице " по БТВ.

По думите му, лечебните заведения няма да останат търговски сдружения " Но това не е въпрос, който може да се реши като Мистър Сенко с една вълшебна пръчица ", счита специалистът.

" Ковид пандемията завари здравната система извънредно неподготвена. Нужна е смяна. Най-важната смяна, която от съдружното държавно управление вкарваме, е в две съществени посоки - цялостна смяна на ръководството и финансирането на здравната система предвид на нейната оптимизация, и второ - грижата за фрагментите. Нещата са доста трагични и се виждаха. Ние от Българска социалистическа партия пет години го приказваме това от трибуната на Народното събрание, само че нямаше чуваемост. А в този момент като се разместиха пластовете, най-големите бранители на измененията, на промените, на положителното в опазването на здравето, които търсят тежките проблеми, са точно тези, които ги сътвориха. Никога един доктор не може да бъде последовател на теорията за черно и бяло. Важни са нюансите. Това ръководство е на 45 дни на практика. Преди това имаше служебни държавни управления, които нямаха никакви лостове да трансформират здравната система. Те трябваше да реагират на казуса Ковид и на финансирането. Ние в този момент сме набелязали серия от ограничения в бюджета, който е повишен със 700 милиона ", счита още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР