Депутатът от БСП Георги Михайлов е получавал финансови средства -

...
Депутатът от БСП Георги Михайлов е получавал финансови средства -
Коментари Харесай

Депутатът Георги Михайлов е разследван за 44 хил. лв. недекларирани лихви

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов е получавал финансови средства - лихви, от комерсиално сдружение по възложен от него заем за 200 хиляди евро през 2013 година На брифинг в Съдебната палата прокурор Румяна Арнаудова заяви, че следствието против Михайлов е за данъчни закононарушения и поради това по-рано през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров изиска поворно да бъде снет имунитета му.

Открити са несъответствия в данъчните заявления на депутата, който се е бил записал като физическо лице по Закона за Данък добавена стойност. За 2016 година Михайлов не е заявил 44 хиляди лв. получени като лихви от сдружението. Фирмата е заявила тези средства. Тя е имала връзки със Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести, на която Михайлов е бил изпълнителен шеф.

В края на предходната година прокуратурата изиска още веднъж имунитета на Михайлов, само че по друго следствие – за занемареност. Той към този момент има повдигнати обвинявания.

По мотив тези обвинявания, през февруари тази година е била предоставена финансова ревизия на цялата болница, защото за избран интервал доста търговски сдружения са доставяли забележителен размер от лекарства. Установено е, че е налице презапасяване с медикаменти, изясни прокурор Арнаудова.

Тя сподели, че има данни за свръхзадлъжняване на болничното заведение поради презапасяването с медикаменти. Имало и подозрение, че част от медицинските препрати, които са били изплащани, не са постъпвали в болничното заведение и на са били прилагани на пациенти. Едно от медикаментите е препарата " Миосет " за онкологични болести.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР