Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че е имала сметка

...
Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че е имала сметка
Коментари Харесай

Елена Йончева и Делян Добрев разменят още въпроси

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева съобщи, че е имала сметка в КТБ, само че в никакъв случай не е взела участие в каквито и да е било схеми. " Аз съм имала сметка в КТБ, имала съм компания и съучастник и с нея съм правила своята активност като публицист ", уточни Йончева пред Българска национална телевизия.

Червеният народен представител прикани " съответните хора, които се пробват по този метод да хвърлят тиня " (бел. р. - депутата от ГЕРБ Делян Добрев) да алармират в прокуратурата или Комисията за спор на ползи, в случай че има нещо неправилно, нелегално или аморално в активността ѝ.

" Аз нито съм употребила публични и държавни запаси, нито съм употребила европейски средства. Не разбирам тази реакция на Делян Добрев ", уточни Йончева и напомни, че Добрев продължава да не дава отговор на въпросите ѝ. " Ние внесохме сигнал в прокуратурата. Аз нямам нищо срещу господин Добрев, имам нещо срещу схемата, която е направена в Хасково. Нямам никакво отношение към този човек, персонално ", добави Йончева.

Добрев обаче опитвал по всевъзможен метод да нападна аления народен представител - първо почнал с това, че ще я даде на съд, тъй като нищо от изнесеното по " Кумгейт " не било правилно. " След това по " Кумгейт 2 " за финансовите обвързаности сподели, че също ще ме даде на съд. След това изясни, че съм сътрудник на българското и на непознатото разузнаване. Сега излиза с обществена информация от комерсиалния указател за моята активност като публицист ", заключи Йончева.

Междувременно Добрев още веднъж упрекна Йончева, че е обвързвана с офшорни компании и кухи компании, взели участие в източването на КТБ. Пред bTV Добрев още веднъж сподели данните, с които разполага от комерсиалния указател, съгласно които Йончева има компания, която е в съдружничество с офшорна компания. По думите му информацията сочела, че нейната " Авторска телевизия " има общо с офшорна компания - сдружението било учредено с капитал от 10 000 лева, разграничени в 100 дяла по 100 лева, съдружникът " Авторска телевизия " на Елена Йончева внесла 5 хиляди лева за един дял от сдружението, а офшорката внесла 315 хиляди лева за същия дял. Офшорката била задължена да даде и 250 хиляди евро в допълнение, а те били преведени в КТБ.

Според различен документ, който Добрев цитира, упълномощеното лице е Зорница Пламенова Блъскова, която е съучастник в " Инвестмънт проджектс " АД. Въпросната компания попадала във всички отчети за източване на КТБ - дължи близо 70 млн. лева на банкрутиралата банка, уточни още герберът.

" За сдружението се установи, че е куха компания, в която са били насочвани заеми от КТБ. Канал за финансиране, който не рапортува оперативни доходи, а дълготраен дълг ", цитира Добрев отчет, който по думите му е на инспекторите на КТБ.

Освен това Добрев насочи и нов въпрос към Йончева - дали за интервала 2004-2009 година, когато министър председател е Сергей Станишев, тя е получила 696 172 лева, като по-голямата сума е от компании с държавно присъединяване - " Лукойл ", " Еон " и други

Относно своите вземания и офшорни участия Добрев призна, че е взел 250 хиляди евро през 2006 година от офшорка. Тези пари обаче били заем - трябвало да бъдат върнати, а в случай че не се върнат, се заплаща налог облага върху тях. От 2009 година обаче Добрев към този момент не бил шеф на компанията и не знаел дали парите са върнати. " Теглени са от финансова институция, лицензирана от Българска народна банка ", добави Добрев. По думите му тук няма кръг, с цел да може той да бъде циничен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР