Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че е имала сметка

...
Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че е имала сметка
Коментари Харесай

Елена Йончева и Делян Добрев разменят още въпроси

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева съобщи, че е имала сметка в КТБ, само че в никакъв случай не е взела участие в каквито и да е било схеми. " Аз съм имала сметка в КТБ, имала съм компания и съучастник и с нея съм правила своята активност като публицист ", уточни Йончева пред Българска национална телевизия.

Червеният народен представител прикани " съответните хора, които се пробват по този метод да хвърлят тиня " (бел. р. - депутата от ГЕРБ Делян Добрев) да алармират в прокуратурата или Комисията за спор на ползи, в случай че има нещо неправилно, нелегално или аморално в активността ѝ.

 Делян Добрев скочи на
Делян Добрев скочи на " кьорфишеците " на Йончева

Йончева " гостувала " в КТБ

" Аз нито съм употребила публични и държавни запаси, нито съм употребила европейски средства. Не разбирам тази реакция на Делян Добрев ", уточни Йончева и напомни, че Добрев продължава да не дава отговор на въпросите ѝ. " Ние внесохме сигнал в прокуратурата. Аз нямам нищо срещу господин Добрев, имам нещо срещу схемата, която е направена в Хасково. Нямам никакво отношение към този човек, персонално ", добави Йончева.

Добрев обаче опитвал по всевъзможен метод да нападна аления народен представител - първо почнал с това, че ще я даде на съд, тъй като нищо от изнесеното по " Кумгейт " не било правилно. " След това по " Кумгейт 2 " за финансовите обвързаности сподели, че също ще ме даде на съд. След това изясни, че съм сътрудник на българското и на непознатото разузнаване. Сега излиза с обществена информация от комерсиалния указател за моята активност като публицист ", заключи Йончева.

 Елена Йончева уверена, че всеки град си има по един суджук Обновена
Елена Йончева уверена, че всеки град си има по един суджук

Пореден ден " хасковските драми " витаят из коридорите на Народното събрание

Междувременно Добрев още веднъж упрекна Йончева, че е обвързвана с офшорни компании и кухи компании, взели участие в източването на КТБ. Пред bTV Добрев още веднъж сподели данните, с които разполага от комерсиалния указател, съгласно които Йончева има компания, която е в съдружничество с офшорна компания. По думите му информацията сочела, че нейната " Авторска телевизия " има общо с офшорна компания - сдружението било учредено с капитал от 10 000 лева, разграничени в 100 дяла по 100 лева, съдружникът " Авторска телевизия " на Елена Йончева внесла 5 хиляди лева за един дял от сдружението, а офшорката внесла 315 хиляди лева за същия дял. Офшорката била задължена да даде и 250 хиляди евро в допълнение, а те били преведени в КТБ.

 Йончева упрекна ГЕРБ, че вкарали корупцията и в детските градини
Йончева упрекна ГЕРБ, че вкарали корупцията и в детските градини

Има един закон. Законът за омертата и той несъмнено се съблюдава в страната

Според различен документ , който Добрев цитира, упълномощеното лице е Зорница Пламенова Блъскова, която е съучастник в " Инвестмънт проджектс " АД. Въпросната компания попадала във всички отчети за източване на КТБ - дължи близо 70 млн. лева на банкрутиралата банка, уточни още герберът.

" За сдружението се установи, че е куха компания, в която са били насочвани заеми от КТБ. Канал за финансиране, който не рапортува оперативни доходи, а дълготраен дълг ", цитира Добрев отчет, който по думите му е на инспекторите на КТБ.

Освен това Добрев насочи и нов въпрос към Йончева - дали за интервала 2004-2009 година, когато министър председател е Сергей Станишев, тя е получила 696 172 лева, като по-голямата сума е от компании с държавно присъединяване - " Лукойл ", " Еон " и други

 Делян Добрев заподозря и Йончева във фиксация
Делян Добрев заподозря и Йончева във фиксация

Антон Тодоров допуска, че наградата „ Госпожа Лъжа “през 2018 г ще отиде при Йончева

Относно своите вземания и офшорни участия Добрев призна, че е взел 250 хиляди евро през 2006 година от офшорка. Тези пари обаче били заем - трябвало да бъдат върнати, а в случай че не се върнат, се заплаща налог облага върху тях. От 2009 година обаче Добрев към този момент не бил шеф на компанията и не знаел дали парите са върнати. " Теглени са от финансова институция, лицензирана от Българска народна банка ", добави Добрев. П о думите му тук няма кръг, с цел да може той да бъде циничен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР