Депутатът от БСП Елена Йончева уличава премиера Борисов в лъжа.

...
Депутатът от БСП Елена Йончева уличава премиера Борисов в лъжа.
Коментари Харесай

Три сигнала от Елена Йончева за Борисов и братовчеда

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева уличава премиера Борисов в неистина. С пост във файсбук Йончева декларира, че Борисов лъже за братовчеда Ради и къщата в Барселона. Припомняме, че тази заран в изявление за БТВ Борисов съобщи, че " Ние сме комплицирана рода ". С едните братовчеди не си говорели 30 години, единствено си махали. С другите не се виждали 40 години. Двама братовчеди съм ги бил, по тази причина не си приказваме, описа Бойко Борисов.

Елена Йончева декларира, че разполага с информация. Припомняме, че в събота депутатът от Българска социалистическа партия се закани да даде на основния прокурор Сотир Цацаров всички нужни документи по случай с къщата в Барселона и така наречен от нея кръг " Банкя ". В момента социалистите изготвят сигнал взаимно с адвокати и упорстват Цацаров да изследва случая дружно с инспекцията на офшорните сметки.

Малко по-късно от пресцентъра на Българска социалистическа партия оповестиха, че Елена Йончева е внесла сигнали до прокуратурата с информация за присъединяване на Борисов и " Братовчеда " в " Апартаментгейт ". Сигналите до прокуратурата са по отношение на прехвърлянето на бизнеса на Борисов на братовчед му, с който министър председателят твърди, че не поддържа контакт. Това са компаниите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99, която от своя страна е притежател на ИПОН-Агенция за сигурност и защита.

Вторият сигнал е за осъществени заменки в интерес на братовчед му Радослав Иванов - за терен на най-комуникативнато място в Люлин. В сигнала до прокуратурата се споделя, че анализът на решението на СОС, справката за собствеността на " Монтенегро 1 " ООД и вписването на контракта за подмяна обосновават извода, че сдружението на Радослав Венциславов Иванов ( " Братовчеда " ) получава общински парцел от 1065 кв.м. на стойност 197 764 (сто деветдесет и седем хиляди седемстотин шестдесет и четири) лв. против апартамент в Ботунец и гарсониера на обща стойност 69 984, 04 лв.. Логичен е въпросът дали разликата сред стойностите на сменените парцели в размер на 127 796, 96 лв. е цената на посоченото обвързване на компания " Монтенегро 1 " ООД за своя сметка да проектира и построи пътна права свързваща ул. " Филиповско шосе " и бул. " Панчо Владигеров ", както и да проектира и построи ВиК оборудванията, осветяване и пътна настилка о.т. 322 през о.т. 323 до свързване с о.т. 324. Ако това е по този начин, дали посоченото обвързване е изпълнено и дали изобщо коства толкоз - пита Йончева в сигнала.

Третият сигнал до прокуратурата е по отношение на това, че " Братовчедът " Радослав Иванов е съучастник с Иван Саздов във компания " Бетон 2 " ООД. Саздов съставлява офшорната компания " Palms Enterprises " (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на на " EMA BGS SL ", 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния татко. Адресът на компанията е същият като на така наречен къща в Барселона - ул. " Францеск Рибалта " 8. В сигнала Йончева моли да бъде разпоредена инспекция, която да откри налице ли са данни за свързани лица във връзка с представляващите по закон и компетенции сдружения, както и вероятно за закононарушения свързани с пране на пари и/или проведена незаконна група за пране на пари.

Депутатът от Българска социалистическа партия ползва в този момент и фотоси на въпросния родственик на Борисов, информации от Търговския указател и малко видео.

За какво е излъгал Борисов съгласно Елена Йончева:

1. Братовчедът Радослав Иванов през днешния ден е притежател на някогашния бизнес на господин Борисов, в това число ИПОН (вижте приложените документи).

Видно от информации по партидите на редица сдружения, в които Борисов е имал присъединяване като притежател и/или шеф, е че преди да стане кмет на Столична община и по-късно министър председател, той е продал бизнеса си точно на братовчед си Радослав Венциславов Иванов.

2. Във времето, когато е кмет на гр. София, Борисов прави заменки в интерес на братовчед си Радослав Иванов - за терен на най-комуникативно място в Люлин.

На 15.12.2006 година е вписана подмяна на недвижими парцел - гарсониера и апартамент на " Монтенегро 1 " ООД, представлявана от Радослав Иванов (Братовчеда) и неподвижен парцел - 1060 кв.м. на отзивчиво място в столичния квартал Люлин на Столична община, представлявана от Бойко Борисов - кмет на гр. София в интервала от 10.11.2005 година до 27.07.2009 година Подозрителен факт е, че " Монтенегро 1 " ООД придобива тези два парцела директно преди контракта за подмяна. Разликата сред стойностите на сменените парцели е в размер на 127 796, 96 лева За това свое обвързване ли компания " Монтенегро 1 " ООД за своя сметка е трябвало да проектира и построи пътна права, свързваща ул. " Филиповско шосе " и бул. " Панчо Владигеров ", както и да проектира и построи ВиК оборудванията, осветяване и пътна настилка? Ако това е по този начин, дали посоченото обвързване е изпълнено и дали изобщо коства толкоз? Изпращам сигнал до основния прокурор да образува инспекция, която да установи- налице ли са закононарушения по отношение на процесния контракт за подмяна.

3. Братовчедът на премиера Борисов е в съдружничество и с осъждани лица - Пламен Симов, прочут с прякора си " Килията ".

От информация в Търговския указател по партидата на сдружението " Хай строй " ООД, ЕИК 131378629 е видно, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) продава своя дял в капитала на сдружението на Пламен Лазаров Симов, прочут с прякора си " Килията ", който е осъждан за разпространяване на опиати и се води непосредствен до премиерския кръг. По-късно Килията продава дяловете си назад на Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда).

Ще внеса документи до основния прокурор да разпореди инспекция, която да откри налице ли са данни за свързани лица по повод собствеността на " Хай строй " ООД през годините, както и за финансовите средства на посочените сдружения, вероятно за закононарушения, свързани с пране на пари и/или проведена незаконна група за пране на пари.

4. Цитираните по-долу поредност от парцели на братовчеда Ради будят подозрение за произхода на средствата, с които са закупени, както и за метода на закупуване на парцелите на занижени цени. Настояваме прокуратурата да направи инспекция.

От справката по лице на Радослав Венциславов Иванов от имотния указател прави усещане, че откакто братовчедът Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов подписва голям брой покупко-продажби за недвижими парцели в София и изключително за парцели в с. Иваняне, Люлин - на стойност сред 52 и 70 лева на квадратен метър и Банкя. Сред последните се откроява договорка от 14.12.2007 година, с която Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) продава на кмета Бойко Борисов аграрен парцел с повърхност от 462 кв.м. за 3496, 90 лв. или по 7 лева на кв.м. Видно от акта върху парцела не е имало сграда, защото такава не е посочена да се трансферира. Към днешна датата в този парцел има построена сграда с приблизителна застроена повърхност от 138 кв.м. Сделките демонстрират, че с изключение на всичко друго, Радослав Иванов (Братовчеда) изкупува парцелите към къщата на премиера в Банкя. Имаме обосновано подозрение, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) е купил парцел ведно с етаж от издигнатата в него къща и гараж, който парцел още веднъж е наоколо, съседство с тази на Борисов и по-точно зад неговата къща. Тези други покупко-продажби ме карат да подам сигнал до основния прокурор да образува инспекция, която да откри източника и размера на приходи на Радослав Иванов (Братовчеда), с които купува посочените парцели и най-вече- употребява ли се с подкрепи при закупуването на парцели на занижени цени, неотговарящи на пазарните. Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) взе участие, като притежател и шеф в редица търговски сдружения, от които най-вече се открояват тези, свързани със строителството на недвижими парцели - " Хай строй " ООД, ЕИК 131378629 и " Монтенегро 1 " ООД.

Братовчедът Радослав Иванов е съучастник с Иван Саздов във компания " Бетон 2 " ООД. Саздов съставлява офшорната компания " Palms Enterprises " (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на на " EMA BGS SL ", 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния татко. Адресът на компанията е същият като на така наречен къща в Барселона - ул. " Францеск Рибалта " 8. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР