Депутатът от БСП Антон Кутев заяви в предаването Панорама по

...
Депутатът от БСП Антон Кутев заяви в предаването Панорама по
Коментари Харесай

Антон Кутев, БСП: Намесата на държавата в икономиката е полезна и необходима

Депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев съобщи в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия, че във времената на корона рецесия социалистите са предложили две стойностни неща, които обаче не са били признати от ръководещите – внезапното понижаване на ДДС-то за храните и медикаментите. " Ние сме уверени, че цените на медикаментите ще намалеят, за храните – същото, тъй като това е конкурентен пазар ", изясни социалистът Кутев.

Той добави, че левицата е упорствала и ще продължи да упорства у нас да има прогресивно данъчно облагане поради големите обществени неравенства. " Да се отнеме през директните налози от по-богатите, с цел да се понижи тежестта на бедните пластове от популацията. Ние желаеме да дадем нашия прочит. България има голям проблем с неравенствата, тъй като те пречат на стопанската система, на публичния живот. Това е основният проблем в този момент ", съобщи Антон Кутев.

За рецензиите на Българска социалистическа партия към антикризисните ограничения на държавното управление в битката с ковид, Кутев съобщи следното: " Просто предлагахме да са по-различни, да вземем за пример с наказванията, които се предвиждаха при изключителното състояние - 5000 лв. санкции. Ненужно затваряне на паркове, едни КПП-та, които с нищо не помогнаха, излишно затваряне на Народното събрание.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР