Депутатът от БСП Александър Симов се изказа остро срещу лидера

...
Депутатът от БСП Александър Симов се изказа остро срещу лидера
Коментари Харесай

Симов нападна остро Станишев и обяви: Резултатът на изборите ще изненада неприятно тези, които мислят, че сме разединени

Депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов се изрече остро против водача на ПЕС Сергей Станишев. В неделя се организира скрито гласоподаване в партията, в което за лидер на листата за Евроизборите бе определена Елена Йончева с 20 гласа повече от някогашния министър председател. Това значи, че единствено ексжурналистката има обезпечено място в листата, а останалите ще бъдат определени след известно време на пленум на левицата.

``
реклама

" Тогава той предложи непосредствено да се излъчи тя като първа, а той като втори. Не схванах нетърпението му тъкмо в този ден да го слагаме втори. Неговото предложение не беше предложение за обединяване на партията, а за сделка. След известно време ще има пленум на Българска социалистическа партия и там ще бъдат излъчени нашите претенденти за евродепутати. Категоричен съм, че в Българска социалистическа партия няма никакво разделяне, а в противен случай. Резултатът на изборите неприятно ще изненада всички, които си мислят, че сме разединени ", съобщи Симов.

Той разяснява и думите на Станишев, че е имало напън да се гласоподава за Йончева. " Върху мен не е оказван напън да избираме Йончева или Станишев. За мен това гласоподаване беше изцяло обикновено. Смятам, че всеки изгубил би трябвало да резервира достолепие, само че да го правиш с такава конспирация - че някой е прозвънявал хората да оказва напън, е аморално. Опитът да трансформира своята загуба в политическа такава е комичен. Смятах, че Станишев би трябвало да участва в листата, само че все още стартирам да премислям. Това не значи, че ще гласоподавам против него. Това, което направи тези дни, не ми харесва. Той можеше да се отдръпна, виждайки какво се случва към неговото име. Това щеше да му помогне за престижа и да се утвърди в Българска социалистическа партия. В момента виждам мои другари, които са разочаровани от неговото държание. Аз за разлика от Станишев няма да приказвам за цялата партия ", изясни още Симов.

" Ядосан съм, тъй като Българска социалистическа партия избра един превъзходен лидер на листата си. И в този момент Сергей Станишев избра да занимава партията със самата себе си. Нещо, което той като водач доста постоянно не е приемал като политическо държание. Йончева е знак на новото, на битката срещу корупция. Да, тя е с обвинявания поради опит да запуши устата на шайката. Това не е проблем, а е нещо като опит за героизъм. В края на януари я посрещнахме на крайници, такова е отношението ни към нея ", сподели депутатът.

" Диалог би трябвало да има сред Нинова и Станишев и би трябвало да го стартира той. БСП в никакъв случай не е водила война с ПЕС. Понякога не сме съгласни с някои техни решения, само че това е демокрацията ", приключи Симов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР