Депутатът от „Атака“ Явор Нотев е освободен от поста зам.-председател

...
Депутатът от „Атака“ Явор Нотев е освободен от поста зам.-председател
Коментари Харесай

Явор Нотев вече не е зам.-председател на парламента

Депутатът от „ Атака “ Явор Нотев е освободен от поста зам.-председател на Народното събрание. Причината – решението му да напусне парламентарната група на " Обединени патриоти " (ОП).

От предходна седмица всички депутати на Волен Сидеров не членуват в парламентарна група. Нямат и право да се включат в друга група, а съгласно правилника на Народното събрание нечленуващите в групи нямат право да са ръководители и зам.-председатели на Народното събрание, не могат да са и на управителни позиции в парламентарни комисии. Имат доста по-малко време за изявление от парламентарната естрада.

На това съображение е освободена Маргарита Николова като зам.-председател на комисията по икономическа политика и туризъм, Николай Александров като зам.-председател на комисията по бюджет и финанси и Станислав Станилов като зам.-председател на комисията по културата и медиите.

Сега НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, които останаха част от Оперативна програма, би трябвало да изберат нови зам.-председатели на освободените места. Те би трябвало да предложат и различен заместител на шефката на Народното събрание Цвета Караянчева.

По информация на Mediapool е допустимо зам.-председател на Народното събрание да стане водачът на НФСБ и някогашен вицепрмиер Валери Симеонов или депутатът Борис Ячев (НФСБ). Не е изключено обаче поста да се поеме от Вътрешна македонска революционна организация. " Обсъждаме няколко разновидността. Сигурното е, че няма да е жена ", сподели народен представител от Оперативна програма, наблягайки, че след напускането на " Атака " в групата им не останаха дами.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР