Депутатът Крум Зарков, който планираше да се кандидатира за председател

...
Депутатът Крум Зарков, който планираше да се кандидатира за председател
Коментари Харесай

Крум Зарков към БСП: Запазването на Нинова като лидер ще е фарс

Депутатът Крум Зарков, който планираше да се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия на възможните директни избори, разкритикува остро желанията на Конгреса на партията да отхвърли оставката на Корнелия Нинова и да я остави като собствен водач. 

" Това, което се случва, е въпрос за отговорността. Пряко обвързван с този за морала и европейското държание на всеки политик. Циркулира послание, търсят се подписи, с цел да се гласоподава оставка, подадена през ноември месец. Ако това се случи, този фарс ще бъде в действителност следващ, в случай че не и финален гвоздей в ковчега на обществения имидж на Българска социалистическа партия ", сподели Зарков. 

Той укори делегатите на събранието, че са изпаднали в " бездънен сън " и " анестезия ", след който ще последва съдбовен удар. 

Зарков дефинира като " безспорни нелепици " опитите на Корнелия Нинова да оправдае електоралния срив на партията с това, че към този момент има достъп до изпълнителната власт. Втората неточност на досегашното управление, съгласно него, е това, че е направено " всичко допустимо да опорочат втората акция на Румен Радев и Илияна Йотова " - ход, от който не е потърпевша президентската двойка, а самата партия. 

" Имаме потребност от този диалог освен посред ни. Имаме потребност да отидем да забележим всяка партийна организация. Имаме потребност да приказваме за доста неща с хора, които страдат за това, че Българска социалистическа партия е четвърта. За това, че Българска социалистическа партия беше победена от Движение за права и свободи. За това, че когато сме в Народното събрание, приказваме четвърти, а нашият ръководител е с сан на заместник-министър ръководител. Тези хора заслужават от нас да отидем, да ги чуем, да им дадем вяра и да им начертаем реален път напред ", сподели Зарков. 

Критиките му пристигнаха малко откакто членовете на ИБ на Българска социалистическа партия обществено лансираха вид за опазване на Корнелия Нинова отпред на партията без значение от подадената оставка. 

" Всеки трус във всяка партия, която взе участие в ръководството, неизбежно води до разтърсвания в самото държавно управление. Това са и главните претекстове на нашите приятели, които желаят тази оставка да бъде отхвърлена ", сподели Христо Проданов преди началото на конгреса. 

През ноември 2021 година, когато Българска социалистическа партия реализира исторически слаб резултат с 267 817 гласа на парламентарни избори и остана на четвърто място след Движение за права и свободи, Нинова беше подложена на мощен вътрешен напън да се отдръпна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР