Депутатът издател Делян Пеевски даде обширно интервю за един от

...
Депутатът издател Делян Пеевски даде обширно интервю за един от
Коментари Харесай

Пеевски: Аз съм само на 37, а се упражняват върху името ми. Когато са забогатявали, съм бил ученик

Депутатът издател Делян Пеевски даде обстойно изявление за един от вестниците си - " Телеграф ", във връзка замесването на името му в престрелката сред двамата първи мъже - президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

" Най-лесно е да се лепи етикетът „ Пеевски ” на всеки проблем, само че това не е решение. Ако считат, че аз съм нещо „ неприятно ”, да кажат за какво. Президентът Радев съобщи, че имам обвързаности с премиера и че той ми разпределял публични поръчки, да каже в този момент и кой му е дал такава информация. Защото това са неистини, популяризирани от медиите на една група олигарси с единствената цел да оказват напън върху премиера и институциите и да манипулират публичното мнение. Не ми се желае да имам вяра, че и президентът Радев е попаднал под въздействието на този кръг олигарси. Очевидно е обаче, че той заприказва точно с тяхната реторика. И това няма по какъв начин да не ме наскърбява, тъй като е неистина. А за лъжите се дължи опрощение. И до мен стигат приказки по какъв начин всякакви хора, близки до Радев, вървят по чаршията и изясняват, че моделирали мнението на президента. Но не разясня клюки. И в случай че президентът е бил измамен или подведен, да каже от кого. Държавните мъже би трябвало да се отнасят по-отговорно към страната и да преодоляват търканията си, защото държанието, което следим в този момент, е прекомерно неприятен знак към хората ", споделя депутатът.

Той си изяснява неприятната си известност с това, че " на олигарсите на Костов им би трябвало прикритие ":

Аз съм единствено на 37 години, а към този момент толкоз време тези хора се упражняват върху името ми. Когато те са забогатявали от бандитската приватизация на Костов, аз съм бил възпитаник. Години наред олигарсите крадат националния ни капитал, до момента в който в същото време лъжат и манипулират обществото, че са „ бели ” и „ чисти ”. Но аз няма да спра да споделям истината за тях, каквото и да ми коства. А българските гласоподаватели постоянно са имали нюх към подправеното и са разпознавали кой желае да се възползва непочтено от тях. Затова и партиите на същите тези олигарси ДСБ и „ Да, България ” останаха без посланичество в Народното събрание, разяснява Делян Пеевски.

В изявлението той още веднъж се афишира за жертва на машина за дезинформация и подправени вести, само че споделя, че все пак задачата, която съм е сложил - " да осветлявам същите тези олигарси и кражбите им ", му носи същинско задоволство.

Депутатът разяснява и предстоящата скоро развръзка от процедурата по американския закон " Магнитски ". Пеевски споделя, че не е обезпокоен от нея, тъй като приказва истината и по тази причина е спокоен.

" След като Василев не съумя с съветските си другари да ограби някои от най-значимите активи на КТБ, в този момент се моли на Съединени американски щати да уважат неуместната му тъжба против мен. Всички помним Пиер Луврие, Дмитрий Косарев и цирковете, които същите разиграваха пред обществото. Несериозно е изобщо да разясня. Искрено се развличам обаче на опитите на Василев и лобистите му да ми пришият някаква несъществуваща съветска връзка, която да ги употребява за „ Магнитски ”, прибавя той.

От изявлението излиза наяве още, че той е наел американски юрист, тъй като " институциите в Съединени американски щати нямат информация и в случай че не им се приказва истината, могат елементарно да се заблудят. Не се съмнявайте, че Василев е впрегнал голям запас в опит да манипулира и тяхното мнение. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР