Депутатът и съпредседател на Зелено движение Владислав Панев е подал

...
Депутатът и съпредседател на Зелено движение Владислав Панев е подал
Коментари Харесай

Панев подаде оставка като зам.-шеф на групата на ДБ след селфито с Пеевски

Депутатът и съпредседател на " Зелено придвижване " Владислав Панев е подал оставка като зам.-председател на парламентарната група на " Демократична България ". Причината за решението е селфито с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, което Панев първо в четвъртък.

Вероятно на мястото на Панев за зам.-председател на групата ще бъде определена Зорница Стратиева, която е другият народен представител от " Зелено придвижване " в групата на " Демократична България ". В обединяването всяка от обединенията – " Да, България ", " Зелено придвижване " и ДСБ има по един зам.-председател на групата.

В четвъртък Панев разгласява фотографията със заглавие " Днес в Народното събрание ", само че симпатизантите на групировката реагираха остро, тъй като едно от главните послания на " Демократична България " е, че би трябвало да бъде изкоренен корупционният модел, чието въплъщение е Делян Пеевски.

" Поднасям най-искрените си извинения на всички хора, които са се почувствали наранени от селфито с Пеевски през днешния ден. Очевидно е, че съм сбъркал. Логиката ми беше фотография със признака на корупцията в България. Човекът, който е виновен за медийния монопол в страната, против който приказвах през вчерашния ден от трибуната на Народното събрание. Човекът, който носи отговорност за банкрута на КТБ. За разграбването на Булгартабак. Символа на превзетата страна. Да, снимал съм се и пред къщата в Барселона. Пред хотел Берлин. Пред други знаци на модела Борисов-Пеевски ", написа във Facebook Панев, откакто изтри фотографията.

Той изясни, че концепцията на фотографията била тя да бъде " следващия знак на това, което би трябвало да отхвърлим ".

" Пеевски е в Народното събрание. Всички го виждаме там. Снимката не е правена по ъглите, в секрети офиси или кафенета. А пред публицистите. Защото държа на прозрачността в дейностите. Имаме доста работа за разграждане на този модел. Дали ще се свърши с мен или без мен - няма огромно значение. Важни са резултатите. И да, мястото на хората, които са ограбили България, е в пандиза. Не в Народното събрание ", добави Панев.

По думите му самото наличие на Пеевски в Народното събрание е знак, че системата е превзета.

" Осветяването на това наличие е значимо, с цел да знаем какъв е казуса. И че не сме си свършили работата. България ще просперира. Убеден съм в това. Имаме дълъг път. За който имаме потребност от воля, храброст и малко усмивки ", уточни съпредседателят на " Зелено придвижване ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР