Депутатът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов стана член на

...
Депутатът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов стана член на
Коментари Харесай

Бойко Борисов стана член на Комисията по външна политика

Депутатът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов стана член на Комисията по външна политика . Това стана ясно по време на постоянното пленарно съвещание на Народното събрание, на което депутатите разгледаха промени в състава на отрасловите парламентарни комисии. Народните представители гласоподаваха с 121 гласа " За ", 13 гласа " срещу " и 27 гласа " въздържали се ".

Председателят на 48-то Народно заседание Вежди Рашидов пък стана член на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида . Законотворците гласуваха със  147 гласа " За ",  2 гласа " срещу " и  12 гласа " въздържали се ".

В подтекста на дебатите Цончо Ганев от " Възраждане " съобщи, че е правото на всеки един народен представител да членува в парламентарна комисия. От групировката на Костадин Костадинов няма да вземат участие в гласуването по тази причина депутатът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов да стане член на Комисията по външна политика. Нормално е щом депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски може да дефинира дневния ред на комисията по Конституционни въпроси, значи и Борисов може да дефинира дневния ред в Комисията по външна политика, уточни Ганев .
 Търсят успокоителни за Комисията по конституционни въпроси
Търсят успокоителни за Комисията по конституционни въпроси

Избраха Пеевски за член на конституционната комисия

Независимият народен представител и някогашен депутат от ПП/ДБ Радостин Василев съобщи, че лицемерието се случва поради обединението сред ГЕРБ-ПП-ДБ, които ще си изберат Борисов за член на Комисията по външна политика. " Господин Борисов, предходната седмица се скрихте като Зайко Байко, излезте да обясните за какво и заради каква причина желаете да бъдете член на Комисията по външна политика ", заяде се Василев с някогашния министър председател.

Настимир Ананиев от ПП/ДБ съобщи, че не се води игра на Покемон в Народното събрание. По дейностите на депутатите на " Възраждане " би трябвало да се съди за техните дейности, заяде се Ананиев с отхвърли групировката на Костадин Костадинов да гласоподава за избора на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за член на конституционната комисия. Когато трябваше да гласувате срещу Делян Пеевски, вие си извадихте картите и избрахте Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Защо избрахте Пеевски, запита Ананиев депутатите от " Възраждане ".

От " Възраждане " му дадоха отговор и обявиха, че не те са избрали Пеевски за член на комисията, който пък спомогнал за избора на постоянната власт с министър председател Николай Денков.

Освен това промени в състава на парламентарните комисии бяха осъществени и в Комисията по туризъм, Комисията по културата и медиите , Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, Комисията по бюджет и финанси, Комисията по въпросите на Европейския съюз, Комисията по правни въпроси, Комисията по превоз и известия, Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, Комисията по околната среда и водите, Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта и Комисията по обучение и просвета.

Коалицията ПП/ДБ направиха огромна рулетка с членовете в още няколко комисии. Кирил Петков да вземем за пример, към този момент е част от комисията по въпросите на Европейски Съюз, а Бойко Рашков пък влезе в правната.

Независимият народен представител Радостин Василев продължи с рецензиите си по отношение на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. " Наглостта на ГЕРБ и Политическа партия може да стигне до там да предложат Борисов за еврокомисар. Няма разлика сред Лорер и Борисов - и двамата са идентични гербаджии " , сподели Василев.

В последна сметка, откакто гласоподаваха разбъркванията на местата в отрасловите парламентарни комисии, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков даде 30 минути отмора. След почивката депутатите ще се захванат с първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за особените
залози с вносител Министерски съвет .
 Корнелия Нинова: Задкулисието надхитри Политическа партия и Демократична България
Корнелия Нинова: Задкулисието надхитри Политическа партия и Демократична България

Висш съдебен съвет е тотално злепоставен като маша на задкулисието

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР