Депутатът и член на комисията по въпросите на Младежта и

Депутатът и член на комисията по въпросите на Младежта и ...

Реал Мадрид прави детска школа в Самоков.


Депутатът и член на комисията по въпросите на Младежта и спорта в парламента Валентин Милушев разкри, че се водят преговори с Peaл Мадрид за откриване на футболна школа за деца под егидата на европейския колос в Самоков.

Възпитаникът на НСА в момента е кандидат за кмет на планинския град и е амбициран да възроди спорта в родния си край. Той поддържа отлични отношения със спортния министър Красен Кралев, както и с министъра на туризма Николина Ангелкова, които подкрепят проекта. Вероятно става въпрос за сътрудничество между местното спортно училище и фондация „Реал Мадрид“, което вече бе осъществено във Видин.

„Да, водим преговори с Реал Мадрид за откриване на футболна школа за деца в Самоков. В момента градът има своя любим отбор – баскетболният. Трябва да го подкрепяме и поддържаме, но аз лично съм уверен, че може да помогнем повече и на футболния клуб. Рилски спортист не заслужава да е на последното място в Трета лига. Искам да възстановим спортните съоръжения за лека атлетика, биатлон, ски скок, мотопистата… Амбициран съм да развивам сериозно зимните спортове“, коментира Милушев, цитиран от PirinSport.

Източник: gong.bg