Депутатът Ерджан Ебатин за пореден път изрази пред бТВ убеждението

...
Депутатът Ерджан Ебатин за пореден път изрази пред бТВ убеждението
Коментари Харесай

Ерджан Ебатин: Има договорка между ГЕРБ и БСП

Депутатът Ерджан Ебатин за следващ път изрази пред бТВ убеждението на партията, че има сделка сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, с която размерът на дотацията на политическите партии беше закрепена на 8 лв.. Сделката е била сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а не под напън на съдружния сътрудник, съобщи още депутатът в предаването „ Лице в лице ”.

Миналата седмица депутатите подвигнаха дотацията на партиите от 1 на 8 лв. за следващата година. Субсидията се усили след три гласувания и совалки из коридорите на Народното събрание. ГЕРБ споделиха, че са се съгласили на смяна в дотацията поради съдружните си сътрудници от Обединените патриоти и поради бюджета за следващата година.

От Движение за права и свободи още веднъж подчертаваха, че гласуването не е било съгласно разпоредбите.

При всички случаи е имало и съдружен напън, само че остава годна и сделката сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Едното не изключва другото, добави Ербатин. 

„ Когато се гласоподава закон за бюджета, и  то на второ четене, нали не допускате, че политическа мощ като ГЕРБ  и цялото ръководещо болшинство, ще отидат неподготвени ”, разяснява той.

По думите му става въпрос за доста сензитивна тематика – предоставяне на пари на политическите партии. „ Това е сензитивна тематика за българското общество, която се разисква в медийното пространство. Преди няколко месеца, когато се промени субсидирането на политическите партии, ние го подкрепихме, тъй като имаше очакване тази дотация да падне ”, уточни Ерджан Ебатин.

Според него обаче, че в случай че партиите минават на държавно субсидиране посредством бюджета, за това би трябвало да се направи ясна тактика и необятен политически спор.

Движение за права и свободи не е срещу финансирането на партиите, само че този модел би трябвало да бъде конкретизиран взаимно сред политическите субекти, безапелационен беше депутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР