Депутатът е депозирал в деловодството на парламента уведомително писмо до

...
Депутатът е депозирал в деловодството на парламента уведомително писмо до
Коментари Харесай

Радостин Василев официално напусна ПГ на ПП-ДБ, остава депутат

Депутатът е подал в деловодството на Народното събрание уведомително писмо до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, в което показва, че от през днешния ден напуща парламентарната група на ПП-ДБ, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на информация от пресцентъра на Народното събрание.

В петък на конференция, на която Василев показа запис от съвещание на Националния съвет на " Продължаваме промяната ", той разгласи, че ще напусне парламентарната група и няма да поддържа държавно управление с втория мандат.

Досегашните му съратници и сътрудници го приканиха да излезе от Народното събрание, с цел да освободи място за идващия, само че Василев даде да се разбере, че няма такова желание и остава самостоятелен народен представител.

След разкритията какво са си говорили управлението на Политическа партия и депутатите от групата, чийто близо петчасов диалог депутатът записа и оповести, той получи полицейска защита, а Софийска районна прокуратура стартира следствие за насила, която е упражнена върху него.

Самият Василев призна, че се опасява за живота си. Той бе упрекнат от Политическа партия, че в колаборация с президента е записал сътрудниците си и е направил диалога им, с цел да провали обединението с ГЕРБ-СДС и въобще съставянето на постоянно държавно управление.

Василев отхвърли да е работил с президента или със службите, за което също бяха изказани подозрения от Политическа партия. И изясни, че го прави, тъй като няма по какъв начин да взе участие в ръководство с ГЕРБ.

След изнесения запис от него от ГЕРБ-СДС оповестиха, че замразяват договарянията за взаимно ръководство с ПП-ДБ. В същото време номинираният за министър председател Николай Денков съобщи, че той не е спирал диалозите си с избраната за вицепремиер от ГЕРБ Мария Габриел. 

Денков би трябвало да отиде при президента в 17.00 часа за приемане на втория мандат за кабинет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР