Депутатът Делян Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС. Това

...
Депутатът Делян Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС. Това
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Кандидатирам се за лидер на ДПС

Депутатът Делян Пеевски се кандидатира за водач на Движение за права и свободи. Това заяви самият той пред медиите след конференцията на партията. На 24 февруари делегатите на най-висшия партиен конгрес ще решат кой да ги води.

Оценката, която през днешния ден му бе дадена персонално от почетния ръководител Ахмед Доган, Делян Пеевски не разяснява. Това, което е решил, го е споделил, сбит  бе Пеевски, написа.

Припомняме персоналната оценка на Ахмед Доган от обръщението му: " Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той съумя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се трансформира в важен сътрудник за всички парламентарни групи. "

Всеки може да се кандидатира за ръководител на Движение за права и свободи от нашите членове, разясни още националният представител. Пеевски увери, че изборът на ръководител ще бъде транспарантен и либерален. Няма да има прелиминарен асортимент на претенденти за водач. Всичко, което е положително за Движение за права и свободи ще се случи, безапелационен бе той.

Делян Пеевски даде рамо за кабинета Денков - Габриел, както бе оповестено преди този момент на брифинг в Народното събрание в наличието на Асен Василев. Следващата седмица партията ще влезе в пленарна зала, стана ясно още от коментара му пред медиите след провелия се партиен конгрес. Щом ще влезем в зала, значи си коства евроатлантическото държавно управление, акцентира националният представител.

Днес с поста си се раздели и водачът на младежката конструкция на Движение за права и свободи Сезгин Мехмед, както и заместник-председателят на организацията. Месец преди Движение за права и свободи водачът си ще изберат младежите на партията.

Стана ясно, че оперативният сега началник на Движение за права и свободи Ахмед Доган бил с грип и по тази причина през днешния ден не участвал персонално.

На форума не участва персонално и Мустафа Карадайъ, който се изяви през днешния ден във обществените мрежи, давайки първи коментар за оставката си: Подадох оставка като ръководител на Движение за права и свободи директно преди ЦС и Наказателен кодекс, с цел да е ясно, че аз не съм претендент за ръководител на партията за идващия мандат.

В Народното събрание Мустафа Карадайъ бе завещан точно от депутата Делян Пеевски. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР