Депутатът Делян Пеевски продължава с дарителската серия не само за

...
Депутатът Делян Пеевски продължава с дарителската серия не само за
Коментари Харесай

Пеевски дари 200 000 лв. за медиците от ВМА, които се борят с коронавируса

Депутатът Делян Пеевски продължава с дарителската серия освен за лечебните заведения, само че и за медицинския личен състав, който е на първа линия в спасяването на човешкия живот, заплашен от ковид.

Народният представител от Движение за права и свободи подари 200 000 лв. за възнагражденията на 48 лекари, медицински сестри и санитари от Военномедицинска академия.

Преди ден Пеевски даде безплатно други 100 000 лв. за медиците от " Пирогов ", които също лекуват и избавят пациенти с Коронавирус 19. Така даренията за лечебните заведения в столицата и страната, както и за медицинските екипи на първа линия в отпора против болестта до момента Пеевски направи дарения за към 2, 5 милиона лв. и остава най-големият донор в страната.

С днешна дата стана ясно, че Неправителствени организации " Лъчезар Цоцорков " взаимно с МБАЛ " Уни Хоспитал " подаряват 300 000 лв. за покупка на защитни средства, експресни проби за Националния действен щаб и за дарителската сметка на здравното министерство. Друга част от сумата е предопределена за лечебни заведения в страната.

100 000 лв. за медицински консумативи за " Майчин дом " пък дава Пощенска банка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР