“Депутатът без банкова сметка бе наречен зам.-председателят на парламентарната група

...
“Депутатът без банкова сметка бе наречен зам.-председателят на парламентарната група
Коментари Харесай

Депутатът Димитров, който предпочита кеш, спрял да плаща кредит и издръжка след тежък инфаркт

“Депутатът без банкова сметка ” бе наименуван зам.-председателят на парламентарната група на “Демократична България ” Иван Димитров, откакто се разгласи срещу предлагането народните представители да получават заплатите си единствено по банков път и да бъде неразрешено заплащането им кеш.

Димитров, който е прочут юрист в родния му Разлог, обаче имал банкова сметка и не бил свестен вярно, оправда се той. “Би било незаконно да бъдат лишени депутатите от опцията да си получават заплатата и на ръка. Ако такова важи за Народното събрание, би трябвало да важи и за всички други предприятия ”, счита Димитров. Но в последна сметка даже самият той гласоподава “за ” възбраната на заплатите кеш.

Не единствено, че Димитров има банкова сметка, само че от 2011 година има и огромен ипотечен заем от 432 436 лева към Юробанк, демонстрира информация по декларацията на Димитров към антикорупционната комисия. През септември обаче заемът към този момент е трансфериран към колекторската фирма  “Колект БГ ”

Димитров отхвърли това да е причина за първичното му искане депутатските заплати да могат да се вземат и кеш. Пред “24 часа ” той изясни, че заемът бил три пъти по-малък, само че повишен през годините поради лихви и правосъдни такси. Част от парите били за градеж на постройка, където е офисът му в Разлог, само че по-голяма сума била за образованието на огромната му щерка в чужбина.

Преди време юристът получава тежък инфаркт и тогава закъсва с заплащането на вноските.

Бях на оня свят, за 10 минути бях починал, само че лекарите съумяха да ме върнат. И в този момент не съм се възстановил. Сутрин пия по 8 хапчета, вечер - по 9. Не съм нарушител и всички в Разлог го знаят. Намерете някой, който да каже неприятна дума за мен или пък, че съм неприятен и слаб юрист. Водил съм стотици каузи на служащи про боно. Откровен и почтен съм и си не отстъпвам позициите. През годините съм имал опция да направя политическа кариера в настоящи и огромни партии, само че съм отказвал, тъй като имам правила ”, описа Димитров.

А по какъв начин обслужва заема си? Оказва се, че част от него се погасява с продажба от частен правосъден реализатор на апартамент 58 кв. м за 24 хил лева начална цена. Все още няма резултати дали е продаден. Жилището е благосъстоятелност на него, жена му Нели, която също е юрист, и компанията ѝ “Вира 09 ”.

4500 лева прехрана за дребната си щерка дължи още Димитров по информация с декларацията пред КПКОНПИ. Макар в формалната биография на уеб страницата на Демократична България да написа, че депутатът е женен, той не живеел със брачната половинка си, научи “24 часа ”.

Като уважаван адвокат го определят местни

В 20-годишната си кариера Иван Димитров се занимавал най-вече с наказателни каузи и успявал да помогне на мнозина в юридическите им проблеми. Той имал и огромен принос за това в Разлог да е жива една от най-силните структури на ДСБ в Благоевградска област.

За пръв път той влиза в националната политика след изборите на 4 април и става народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, а на последните парламентарни избори повежда листата в Благоевград. Преди това е общински консултант на Демократична България в Разлог.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР