Депутатът Атанас Атанас, съпредседател на ДБ, защити в студиото на

...
Депутатът Атанас Атанас, съпредседател на ДБ, защити в студиото на
Коментари Харесай

Атанасов имал подкрепа за обединяването на военно и външно разузнаване

Депутатът Атанас Атанас, съпредседател на Демократична България, отбрани в студиото на Българска национална телевизия и предлагането си за обединяване на военното и външното разузнаване, което било премисляно съществено и съобщи, че има необятна поддръжка в Народното събрание. Целта е да се сътвори обединен разследващ орган с вътрешна автономност, като шефът на новата работа може да бъде боен или граждански. Малко по-рано денем и през вчерашния ден министър председателят Николай Денков съобщи, че не е осведомен с концепцията и не може да разяснява. 

" Аз не съм довършил цялостната работа, просто съм обявил тази концепция, тъй като съм намерил необятна поддръжка в Народното събрание за нея. Иначе би трябвало да се довърши законопроекта в тази тенденция, това е доста значимо да го чуят хората и тези, които работят в тези служби. Целта е да се сътвори обединен разследващ орган. От едно място тази функционалност на страната да се ръководи, само че вътрешната автономност на военното разузнаване и на така наречен политическо да бъде непокътната, т.е да бъдат непокътнати военните звания на офицерите от военното разузнаване, с цел да може те да употребяват тази своя позиция за така наречен внедрявания и т.н ", изясни депутатът пред Българска национална телевизия. 

Атанасов изрази угриженост и за бранша на сигурността. Според него ефективността в ДАНС е на " сериозно ниско равнище ". Службите страдат и от недофинансиране и самият той ги е призовал да вземат участие интензивно в процеса на образуване на новия бюджет, т.е. да изискат повече средства. Това се отнася и за вътрешния министър Калин Стоянов, защото Министерство на вътрешните работи има потребност и от повече средства за защита на границите.

Относно влизането на България в Шенген, Атанасов изрази убеденост, че то ще се случи дружно с Румъния и че противодействието на Австрия и Нидерландия е обвързвано с вътрешнополитически фактори. Благодари на всички, които имат принос към този развой и са положили старания и прикани да не се търсят активи от това. 

За забавен миг приказва още Атанас Атанасов - той попита по какъв начин македонските служби са открили, че руският духовник, който е публично част от чиновниците на Руската черква в София, е съветски разузнавач и са го изгонили, а българските служби не са открили нищо. Атанасов разкритикува и публичните медии, които имат репортери в Скопие, само че все пак не са разнищили тази история.

Атанас Атанасов отбрани премиера Николай Денков поради думите му, че зърнопроизводителите се държат като терористи. " Разбирам това, че министър председателят е раздразнителен от цялата обстановка. Дали са терористи - има подобен израз. С тези, които слагат ултиматуми, не се договаря ". 

Атанасов държавното управление не би трябвало да се поддава на натиска им, решението за вноса е взето премислено и на база данни.

" Това, че със дотациите от Брюксел са си купили едни огромни трактори, с които могат да затворят улиците и пътищата в страната, това не значи, че държавното управление би трябвало да се съгласи с всичките им претенции ", сподели депутатът от Демократична България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР