, Депутат се появи с шалче на Берое на последното

...
, Депутат се появи с шалче на Берое на последното
Коментари Харесай

Футболен клуб Берое е струвал на държавата 53 милиона лева

, Депутат се появи с шалче на Берое на последното съвещание на Народно събрание

Голяма част от така наречен бизнес, спорт, медии, култура в България към момента е в ерата на плановата стопанска система и се устоя от страната, вместо от пазара.

Затова са и слаби резултатите във всички сфери, където липсва пазарна конкуренция.

Нагоре отиват не най-хубавите, а най-близките до властта.

Берое е коствал на държавното сдружение Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " над 53.395 милиона лв.. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов в Народното събрание, представен от сътрудниците от " Дневник ".

" Надявам се, че на всички е ясно, че интервалът на самовластие е отминал. Като министър не съм подготвен да посрещна опашка от футболни клубове, било то от София, Стара Загора или който и да е град. Като почитател ви апелирам, бъдете деликатни и не забравяйте кой сложи футболния клуб под политическа взаимозависимост. И в случай че тези спасители са същите хора, апелирам ви, останете деликатни и отсега нататък ", съобщи министър Николов. 

" В интервала на ръководство на ПФК Берое от страна на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", насъбраните отговорности на клуба са в размер на 53.395 милиона лв.. Това се случило от 2011 година до момента. За същия интервал сдружението Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", което е дало тези над 53 милиона на футболния клуб, е натрупало отговорности към БЕХ в размер на 1.286 милиарда лв. ", продължи Николов. 

" Дружество със отговорности, насъбрани в границите на 10 години от над 1.285 милиарда, е дало над 50 милиона лв., до момента в който самото то не съумява да покрие оперативните си разноски, разноските си за действие, поддържане на работна заплата и така нататък ", добави министърът и уточни, че в ТЕЦ-а работят 2300 души, а в " Мини Марица Изток 2 " още 6900.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР