Депутат от руската Дума почина от коронавирус. Жертва на инфекцията

...
Депутат от руската Дума почина от коронавирус. Жертва на инфекцията
Коментари Харесай

Депутат от руската Дума издъхна от коронавирус

Депутат от съветската Дума умря от ковид. Жертва на инфекцията стана 67-годишният национален фаворит от комунистическата партия Ваха Агаев, написа " ".

Това е първият национален фаворит, смъртоносно покосен от „ Ковид-19 “.

Общо 50 депутати от долната камара на съветския парламент са боледували от ковид.

Междувременно стана ясно, че в Москва пораства делът на безсимптомните случаи на ковид. Те към този момент са 65%, до момента в който преди месец делът им не надхвърляше 40 на 100. В същото време в страната продължава тревожната наклонност на увеличение на дневните случаи на инфекцията.

За последните 24 часа количеството им е 6595, с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията доближи 1 128 836. Медиците изясняват нарасналата заболеваемост през последните седмици със завръщането на доста руснаци от чужбина, както и с началото на образователната година, която стартира в присъствен режим в учебните заведения.

По-рано синдикатът на съветските лекари заплаши с всеобщи стачки на белите престилки, при положение, че те бъдат задължени да се ваксинират против ковид. По непотвърдена информация, се разисква разновидността докторите, отказали ваксина, да бъдат лишавани от награди, отпуснати за работа с пациенти с „ Ковид-19 “.

От профсъюза упорстват ваксинирането на медиците да е на доброволна основа. Съобщава се, че първата партида от съветската ваксина против ковид „ Спътник V “ към този момент е пусната в цивилен оборот.

В скоро време имунизационният препарат ще бъде наличен за всички искащи както в Москва, по този начин и в районите на страната.

В края на август имунизацията получи нужната регистрация и утвърждение, като началото на 2021 година се чака да бъдат подготвени няколко милиона дози. Серийното произвеждане на имунизационния уред ще започва още този месец.

Министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко съобщи, че имунизациите против ковид ще са безвъзмездни за жителите и напълно ще се покриват със средства от бюджета. Освен това ваксинирането против вируса ще е непринудено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР