Депутат от обединени патриоти е внесъл две предложения за промяна

...
Депутат от обединени патриоти е внесъл две предложения за промяна
Коментари Харесай

Депутат от обединени патриоти е внесъл поправка в интерес на Домусчиеви, обяви Валери Симеонов

Депутат от обединени патриоти е внесъл две оферти за смяна в закона, които биха освободили сдружението на братята Кирил и Георги Домусчиеви " Кей Джи Маритайм Шипинг " от уговорките, свързани с приватизационния контракт на Български морски флот, заяви през днешния ден по Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов. Той посочи, че текстовете са постъпили в деловодството на Народното събрание в деня, в който арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е " охладил мераците им " за смяна в приватизационния контракт.

Валери Симеонов отхвърли да назове от коя от партиите, част от Обединени патриоти, е депутатът. Вицепремиерът изясни, че в случай че до края на годината притежателят на БМФ няма кораби с посочения в контракта потенциал, ще би трябвало да заплати наказателна клауза от 58 млн. лв..

" Ако ги платят тези пари, ще намерим защо да ги използваме. Ако не - неприятно за страната. Това ще е следващото доказателство, че лобизмът е по-голям от законите ", посочи Валери Симеонов.

За отвратителния и лобистки закон

Коментирайки закона за горивата, против текстове в който вицепремиерът стачкува и даде обещание да сезира Европейската комисия, той заключи, че това е непоносим и лобистки закон. Симеонов не скри, че в него има и положителни страни, като стремежът да се ограничи търговията в сивия бранш, само че в това време ще изпрати на трудовата борса работещите в 300 от общо 400 компании в сектора.

В отговор на въпрос, вицепремиерът сподели, че депутатът Емил Димитров е имал положителни подбуди, като е подготвял закона, само че той след това е бил " дописан от експерти на огромните компании в сектора ".

Не сме царство, с цел да питаме за всичко Борисов

Валери Димитров разяснява и спора си с министъра на туризма Николина Ангелкова, като уточни, че той има цялостната поддръжка на всички в сектора и за закона за шума и за измененията в Закона за устройство на територията. " Ангелкова се поддържа единствено от няколко сдружения, зад които стоят предприемачи с дебели вратове ", сподели още вицепремиерът.

Попитан,защо за тези несъгласия, не е осведомен премиера, Симеонов сподели: " България не е царство, че да се допитваме за всичко до премиера. Тя е парламентарна република ". Вицепремиерът приключи с прогнозата, че както неговата оставка, по този начин и тази на Ангелкова са вероятни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР