Депутат от обединени патриоти е внесъл две предложения за промяна

Депутат от обединени патриоти е внесъл две предложения за промяна ...

Депутат от обединени патриоти е внесъл поправка в интерес на Домусчиеви, обяви Валери Симеонов.Депутат от обединени патриоти е внесъл две предложения за промяна в закона, които биха освободили дружеството на братята Кирил и Георги Домусчиеви "Кей Джи Маритайм Шипинг" от ангажиментите, свързани с приватизационния договор на Български морски флот, съобщи днес по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. Той уточни, че текстовете са постъпили в деловодството на парламента в деня, в който арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е "охладил мераците им" за промяна в приватизационния договор.

Валери Симеонов отказа да назове от коя от партиите, част от Обединени патриоти, е депутатът. Вицепремиерът обясни, че ако до края на годината собственикът на БМФ няма кораби с посочения в договора капацитет, ще трябва да плати неустойка от 58 млн. лева.

"Ако ги платят тези пари, ще намерим за какво да ги използваме. Ако не - лошо за държавата. Това ще е поредното доказателство, че лобизмът е по-важен от законите", уточни Валери Симеонов.

За отвратителния и лобистки закон

Коментирайки закона за горивата, срещу текстове в който вицепремиерът протестира и обеща да сезира Европейската комисия, той обобщи, че това е отвратителен и лобистки закон. Симеонов не скри, че в него има и добри страни, като стремежът да се ограничи търговията в сивия сектор, но в същото време ще изпрати на трудовата борса работещите в 300 от общо 400 фирми в бранша.

В отговор на въпрос, вицепремиерът каза, че депутатът Емил Димитров е имал добри подбуди, като е подготвял закона, но той после е бил "дописан от специалисти на големите фирми в бранша".

Не сме царство, за да питаме за всичко Борисов

Валери Димитров коментира и конфликта си с министъра на туризма Николина Ангелкова, като посочи, че той има пълната подкрепа на всички в бранша и за закона за шума и за промените в Закона за устройство на територията. "Ангелкова се подкрепя само от няколко сдружения, зад които стоят бизнесмени с дебели вратове", каза още вицепремиерът.

Попитан,защо за тези противоречия, не е информиран премиера, Симеонов каза: " България не е царство, че да се допитваме за всичко до премиера. Тя е парламентарна република". Вицепремиерът завърши с прогнозата, че както неговата оставка, така и тази на Ангелкова са възможни.

Източник: dnevnik.bg