Депутат от Демократична България (ДБ) и неправителствена организация реагираха остро

...
Депутат от Демократична България (ДБ) и неправителствена организация реагираха остро
Коментари Харесай

Ще ги цапардосаме. Експерти призоваха за реакция на руски заплахи към България

Депутат от " Демократична България " (ДБ) и неправителствена организация реагираха остро на изявление на съветски политик за България. Те настояха Министерството на външните работи да извика посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова .

Реакцията идва дни след думите на Пьотр Толстой , заместник-председател на съветската Дума. Той планува военни удари по България и Румъния " откакто Русия завърши с Украйна ". Това стана в предаване по съветската държавна телевизия.

Толстой сподели също, че съветските жители с парцели в България ще провеждат митинги.

Иво Мирчев от Демократична България и Атлантическият съвет желаеха реакция от българското държавно управление.

Мирчев счита, че дипломат Митрофанова би трябвало да изясни тезите на зам.-председател на съветския парламент, които включват потребление на военна експанзия и вътрешна дестабилизация.

" Това изявление е част от съветската хибридна експанзия срещу България и не би трябвало да бъде оставено без последствия ", се споделя в позиция на Атлантическия съвет.

Пьотр Толстой, който е потомък на известния съветски графски жанр, и по-рано е имал изявления за България, които са предизвиквали остри реакции.

" Просто ще я купим цялата (България). Половината от крайбрежието към този момент купихме, " сподели Толстой в деня на изборите в Русия през 2016 година пред Българска национална телевизия.
" Оля, с Турция няма да водиме война "
прозвуча в предаването на Олга Скабеева “60 минути ” на канал “Россия-1 ”. Скабеева е в листата със наказания на Европейски Съюз поради пропагандистката ѝ активност.

Водещата сподели, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган " претендира за Черно море " и попита дали Русия е " подготвена да стартира война с Турция ". Толстой отговори: “Оля, с Турция няма да водиме война ".

“А с България, с Румъния? ” - попита различен посетител в предаването.

“България и Румъния са просто бази на НАТО " - отговори Толстой. Той продължи: " В България цялото крайбрежие са наши жители. Те ще стартират да стачкуват, не се тормозете. В този смисъл няма проблеми. Това не са страните с които си коства да се лигавим ".

“Просто ще ги цапардосаме ли? ” - попита Скабеева.

“Ще ги цапардосаме, само че първо би трябвало да довършим в Украйна, Оля ”, отговори Толстой. По-късно в предаването той повтори това още един път. После стартира да приказва за проливите Босфор и Дарданелите, само че беше пресечен.

Контролът над Босфора и Дарданелите е цел на Русия от Кримската война (1853-1856).

" Задължително ми се коства посланикът на Русия в България да даде пояснение за какво зам.-председателят на съветската Дума твърди, че българското черноморие било в действителност съветско ", написа в профила си във Facebook Иво Мирчев.
Част от съветската хибридна експанзия
Толстой показва България и Румъния като възможни цели на съветска военна експанзия и планува за дестабилизация на България да бъдат употребявани съветски жители, пребиваващи в страната ни, написа в позиция на Атлантическия съвет.

" Това изявление е част от съветската хибридна експанзия срещу България и не би трябвало да бъде оставено без последствия ", се споделя още в текста. Неправителствената организация упорства кабинетът " да реагира на тази нова нагла хибридна провокация на заместник-председателя на Думата Пьотр Толстой ".

Пред " Нова телевизия " ген. (о.р.) Съби Събев сподели, че това говорене не е оригиналност и е постоянно срещана процедура за Толстой.

„ Няма да сгрешим, в случай че го окачествим като надменно отношение към страната ни. Едва ли не, няма значение, че сме в НАТО. Руският народен представител обаче не помни, че България не е сама ", сподели Събев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР