Депутат даде коментар по тема за бюджета.Почти нито една идея

...
Депутат даде коментар по тема за бюджета.Почти нито една идея
Коментари Харесай

Каримански: До края на месеца трябва да гласуваме актуализацията на бюджета

Депутат даде коментар по тематика за бюджета.

" Почти нито една концепция на " ИТН “ не е осъществена в актуализацията на бюджета по този начин, както е препоръчана ", сподели пред БНР депутатът от " ИТН " и ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански.

" Може би някой ще каже, че концепцията за диверсифицираната ставка в размер на 0% за производството на самун и хлебни артикули е наша, само че нашата мярка не стопира по този метод. Ние предложихме и допълнение, в което да е ясно, че обособените детайли, участници в ценеобразуването на хляба и хлебните артикули са по-важни и беше обикновено специалистите сред обединението и Министерство на финансите да седнат и да уточнят обсега и метода, по който това може да се случи за най-уязвимите групи, не общо за всички ", съобщи той, написа Novini.bg.

" Би трябвало до края на месеца да гласуваме актуализацията на бюджета ", посочи председателят на бюджетната комисия: " Трябва да мине Тристранният съвет от началото на идната седмица, да забележим резултатите от него, да мине през Министерски съвет, след което би трябвало да се внесе в Народното събрание. Много зависи и от всички оферти от страна на опозицията и всичко това, което ще се развие като бюджетен развой в Народното събрание ".

Депутатът от " ИТН " съобщи, че не е видял в бюджета да има планувана отплата за цените на тока за бизнеса: " Най-вероятно в случай че Министерство на финансите, въобще сътрудниците от Министерски съвет, разчитат на някакви други буфери, които има, откъдето да вземат тези пари. Вероятно ще има, само че не мога да кажа сигурно ".

" Не съм песимистичен към влизането на България в еврозоната ", означи още депутатът от " ИТН ": " Аз също желая България оптимално бързо да влезе в еврозоната, само че дано да си свършим работата по този начин, както Хърватска я свърши. Ние даваме Република Хърватска като образец, само че не следваме нейния образец. Тя одобри Стратегически проект още през 2018 година. Доколкото знам от Централната банка, те са имали подготвеност с документ преди няколко години, само че заради една или друга причина този документ не е бил завършен ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР